Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gazzeli kadınlar dünyaya haykırdı: Zulüm ve kuşatma yeter!
İsrail işgal rejimiyle, onun yanında yer alan başta Amerika olmak üzere bazı Avrupa ülkeleriyle Arap ülkelerinin sekiz yıldır kuşatma altında tuttukları ve adeta açık cezaevi haline getirdikleri Gazze’de kadınlar yaşadıkları zulmü protesto etti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-03-2015 09:07 - 1041 Okunma
“Kuşatma ve zulüm yeter… Yıkım ve ölüm yetmez mi?… Özgürce ve kapılar açık bir şekilde yaşamak istiyoruz… Kapıların kapatılmasını, boğazların sıkılmasını ve maaşların kesilmesini istemiyoruz… İlaç ve gıdanın engellenmesini istemiyoruz… Bütün bunlara rağmen bize terörist diyorlar… Bu zulüm yeter… Bizler, kan ve etten oluşan insanlarız…” Bu cümleler kuşatma ateşiyle dağlanan Gazzeli kadınların haklarını istemek için dün Gazze semalarında yankılanan sözlerinden bazılarıdır.
 
Gazze limanında toplanan binlerce Filistinli kadın, sınır kapılarının açılması ve kuşatmanın kaldırılması için dünyaya seslerini duyurmaya çalıştılar.
 
Ummu Yahya şunları söyledi: “Herkesin yanımızda olmasını istiyoruz. Bizler gasp edilen hakkımızı istiyoruz. Biz insanız. Düşmanımız sadece Siyonistlerdir.”
 
Derinden çektiği bir nefesin ardından sözlerini sürdüren Ummu Yahya “niçin sınır kapılarını kapatıyorlar. Kuşatma altındaki Gazze’de durum gerçekten çok zor. Gıda ve ilaçtan mahrum bırakılıyoruz. Hastalarımız ilaçsızlıktan ölüyor” dedi.
 
Ummu Remzi ise Kuşatma, işsizlik ve fakirlik ateşiyle dağlanan insanların sıkıntılarını dünyaya duyurmak için gösteriye katıldığını belirterek, gençlerin işsiz, ceplerinin boş olduğunu söyledi.
 
Ummu Remzi “sınır kapılarını niçin kapatıyorlar? Hasta ve öğrencilerin yüzüne kapıyı neden kapatıyorlar? Kuşatma ve sıkıntı yeter artık. Bırakın biz de diğer insanlar gibi yaşayalım. Kuşatma bizi öldürüyor. Rafah’ın kapatılması da boğazımızı sıkıyor. Bu zulüm yeter…” diye haykırdı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-03-2015 09:07 - 1041 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım