Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Google'dan kablosuz erişim hizmeti
Google, gökten internet sunacak
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2014 14:41 - 1227 Okunma

 Google, insansız hava aracı üreten Titan Aerospace'i satın aldı. Google'ın, internetten yoksun kırsal ve ücra kesimlere kablosuz erişim hizmeti sağlamak amacıyla yeni şirketi bünyesine kattığı belirtiliyor. Google sözcüsü, "Ücra kesimlerde milyonlarca kullanıcıya ulaşabileceğiz" dedi. Google sözcüsü, aracın doğal felaketlerde ve çevre araştırmalarında da yardımcı olabileceğini söyledi.

Google'ın operasyon karşılığında ne kadar ödeme yaptığı açıklanmadı. Merkezi ABD'nin New Mexico eyaletindeki Albuquerque kentinde bulunan Titan Aerospace şirketi 20 personele sahip. Medyaya yansıyan haberlere göre şirketle Facebook da ilgileniyordu. CNBC, pazarlıkların 60 milyon dolar civarında olduğunu duyurmuştu. Facebook yönetimi Titan Aerospace ile pazarlığa son vererek geçen ay sonunda, aynı alanda faaliyet gösteren İngiltere merkezli Ascenta'yı 20 milyon dolara bünyesine katmayı tercih etmişti.

Uydudan daha ucuz

Titan Aerospace'in ürettiği güneş enerjisiyle çalışan insansız hava araçlarının 2015 yılında piyasalarda satışına başlanması bekleniyor. Aracın kanat açıklığı 50 metre, yani bir Boeing 777'den biraz daha kısa. 20 kilometre yüksekliğe çıkabilen aracın kesintisiz 5 yıl boyunca görev yapabildiği belirtiliyor. Uzmanlara göre araç iletişim amaçlı uydularla benzer işlevlere sahip olmasına rağmen çok daha ucuza mal oluyor.

Google, daha önce de Loon adını verdiği bir projeyle ücra yerleşim yerlerine kablosuz erişim hizmeti vermeye başlamıştı. "Loon Projesi"nde yerden 30 kilometre yüksekliğe çıkan balonlar, özel antenler aracılığıyla kablosuz erişim sağlıyor. Google'ın insansız hava araçlarından enerji alanında da yararlanılması bekleniyor. Google, geçen yıl uçan rüzgâr türbinleri geliştiren Makani şirketini satın almıştı. Uzmanlar ayrıca yeni araçlardan harita hizmetinin (Maps) daha da geliştirilmesinde yararlanılmasını bekliyor.

Halen dünya nüfusunun yalnızca üçte biri internet erişimine sahip. Kullanıcı sayısının artması bilişim şirketleri açısından da önem taşıyor. Servis sağlayıcı şirketler yoksul ve ücra kesimlere altyapı götürmeye yüksek maliyetlerden ötürü yanaşmıyor. Google ve Facebook bu nedenle kendi altyapılarını kuruyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-04-2014 14:41 - 1227 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım