Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Görmez'den Avrupa'ya Uyarı İsrail'e Çağrı
İsrail Mescd-i Aksa'nın altını oyuyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-08-2012 15:18 - 1064 Okunma

Çin Türkiye İslam Eserleri Sergisi'nin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İsrail ve Almanya üzerinden tüm Avrupa ülkelerini Müslümanlara karşı uyguladıkları "ötekileştirme" politikalarını bırakmalarını istedi.

İsrail'in Müslümanların kutsal mekanı Mescid-i Aksa'da yaptığı tünel çalışmalarına dikkat çeken Prof. Görmez, İsrail devletini aklı selime davet ederek başka bir dinin mabedine saygısızlık yapılmamasını istedi.

TEVRAT'IN İLKELERİNE RİAYET EDİN

İsrail'i Tevrat'ın ilkelerine uyma çağrısında bulunan Prof. Görmez şunları kaydetti: "Ötekinin inançlarına ve inançlarına saygı, mabet masuniyeti, başka dinlere ait sembol değerlere saygı ve sembol değerlere saygısızlığın bir takım provokasyonlara yol açtığını, özellikle çağdaş dünyanın ve dünyadaki bütün inşaların bilmesi gerekiyor. Ben bil hassa bu konuda, İsrail Hükümetini aklıselime davet ederek, başka bir dinin mabedine karşı yapılacak böyle bir saygısızlığa tevessül etmemesini, sadece her gün okudukları Tevrat'ın ve kutsal metinlerin ilkelerine riayet edildiğinde dahi başka bir dinin mabetlerine böyle bir saygısızlığın yapılmaması gerektiğini ifade etmek istiyorum."

ÖTEKİLEŞTİRMEK AŞIRILIĞI ÖNLEMEZ

Başta Almanya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde Müslümanlara yönelik politikaları da eleştiren Diyanet İşleri Başkanı, bu ülkeleri birlikte yaşamak konusunda dikkatli olmaya çağırdı. Görmez şöyle konuştu: Genelde Avrupa'da ve özelde Almanya'da kendi ülkesinde yaşayan İslam'a ve Müslümanlara karşı, siyasi, sosyal, kültürel ve entegrasyon gibi bütün prensipleri bir tarafa bırakarak güvenlik odaklı yaklaşımın kabul edilemez olduğunu, bunun doğru olmadığını, bunun insanlık ailesinde barışa hizmet etmediğini özellikle altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bilhassa bir takım afişler ortaya çıkararak, "ötekileştirmek" marifetiyle aşırılığı önlemenim asla mümkün olmadığını, ötekileştirerek, sadece güvenlik odaklı bakarak tüm bu meselelerin üstesinden gelinemeyeceğini açıkça ifade etmek istiyorum. Sadece sözünü ettiğim ülkeler değil, aslında kendimiz de dahil bütün dünya insanlık ailesi özellikle diğer dinleri, farklı dinleri, farklı kültürleri, farklı medeniyetleri barış ve huzur içerisinde birlikte yaşatmak konusunda çok daha dikkatli olmak durumundadır.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
31-08-2012 15:18 - 1064 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım