Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Gürcistan Seçimlerinde Süpriz
Halkın kararına saygı göstermeliyiz
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2012 15:04 - 972 Okunma

 

   Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Gürcistan Parlamento seçimlerinde taraftarlarının yenilgisini kabul etti ve partisinin muhalefet pozisyonuna geçtiğini belirtti.
 
Saakaşvili, özel bir beyanında, 1 Ekim’de gerçekleşen Parlamento seçimlerinde “Gürcistan Hayali” koalisyonunun zaferini kabul ederek, “Ben, Birleşik Ulusal Hareket Partisi lideri olarak partimizin muhalefet saflarında yer alacağını bildiriyorum.” şeklinde konuştu.
 
Saakaşvili: “Benim açımdan, “Gürcistan Hayali” koalisyonunun görüşleri temel olarak kabul edilmez. Aramızda büyük farklılıklar var ve biz onların bakışlarının tamamen yanlış olduğunu düşünüyoruz. Ancak demokrasi, Gürcistan halkının çoğunluğunun kararını kabul eder şekilde çalışır ve biz bu seçime saygı gösteririz.” dedi.
 
 
 Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Gürcistan’da yapılan parlamento seçimlerinde taraftarlarının yenilgi aldığını kabul etti ve partisinin muhalafete geçtiğini açıkladı. Saakaşvili’nin dokuz yıldır iktidarda olan ‘Birleşik Ulusal Haraket’ Partisi, ‘Gürcü Rüyası’ adlı koalisyon muhalefete karşı seçimleri kaybetti. 
 
Muhalefetin çoğunluğu ele geçirmesi onun için politik kariyerinin son bulması anlamına geliyor. Devlet başkanı makamını, başbakanlık makamını da hedeflemesi artık mümkün değil. Yeri gelmişken belirtelim, yeni Gürcistan Anayasası’na göre başbakan ülkede ana yönetici konumunda olacak. 
 
Bundan sonraki devlet başkanı daha çok sembolik bir nitelik taşıyacak, her şeyi başbakanı da tayin edecek parlamento belirleyecek. Gürcistan parlamentosunda çoğunluğu alan parti esasen ülkenin geleceğini belirleyecek. Bana kalırsa Saakaşvili kalmaya, ikinci plandaki bir partiye başkanlık ederek zavallı bir mevcudiyete razı olmayacak. Bu onun için hiç de çekici değil. Kuvvetle ihtimaldir ki başka bir yol seçecektir.
 
Muhalefetin lideri milyarder Bidzina İvanişvili ise parlamentoda 150 koltuğun 100-110’nu almayı beklediğini açıkladı. Politik kulislerin daha ileride olmasına rağmen, politika uzmanları, büyük bir memnuniyet içinde, Sovyetler Birliği’nden sonra ilk defa Gürcistan’da mitingsiz, barikadsız ve güç kullanımı olmayan bir şekilde tamamen kanuna uygun ve açık bir şekilde iktidarın değiştiği şeklindeki ana sonucu dile getiriyorlar.
 
Ülkede yaşayan yaklaşık 500 bin azeri ise Saakaşvili'nin verdiği sözleri tutmadığından yakındı.  
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2012 15:04 - 972 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım