Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hakaret Filmi Siyonizm'in İşi
Aynı şebeke
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2012 11:18 - 1190 Okunma

1 Eylül saldırılarının 10’uncu yıldönümünde Florida’nın Gainsville kentinde kurduğu radikal kilisenin önünde Kur’an yakacağını açıklamasıyla dünya gündemine geldi. Hiçbir din eğitimi olmamasına rağmen kendini rahip ilan eden ve vaazlarında sadece İslam’a saldırarak çevresine kendisi gibi radikal Hristiyanlar’ı toplayan Jones (58) misyoner olarak gittiği Almanya’da da yaptığı kabul edilemez açıklamalar nedeniyle Köln’de bağlı bulunduğu kiliseden üyeler tarafından atılmasına rağmen Florida’da yeni bir kilise kurarak faaliyetlerini sürdürdü.

 
ABD’de ve dünyada büyük yankı ve tepki uyandıran Kuran yakma eyleminin öncesinde ‘İslam asıl şeytandır’ adıyla bir kitap kaleme aldı. Ancak kitabı satmadı. Yeniden gündeme gelmenin yolu olarak kilisesinin bahçesinde Kuran yakmayı seçti. Bunun için internetten sipariş ettiği yüzlerce Kuranı bahçesine yığdığında Müslüman dünya genelinde eylemler de başladı. 
 
Kendini 2012 Amerikan Başkanlık seçiminde bağımsız aday  olarak ortalığa atan Rahip Terry Jones  2010 yılında İslam’ın bir şiddet dini olduğunu savunarak Kuran-ı Kerim’i, özel bir törenle yakmaya kalkmış, İslam coğrafyasında 20 kişinin ölümüne varan protesto gösterileri sonrasında da bu iğrenç eylemini askıya almıştı.
 
Müslümanlar arasında mezhep savaşı ve ardından Hıristiyan Müslüman savaşı tezgâhlayan İsrail yine devrede. 
 
Terry Jones şimdi, önce Kahire’yi, devamında da Libya’nın Bingazi kentini karıştıran İslam karşıtı bir filmin destekleyicisi olarak çıktı karşımıza. “Müslümanlar’ın Masumiyeti” isimli iki saatlik belgeselin tek amacı, İslam peygamberine bugüne kadar görülmemiş biçimde saldırmak!.. Filmin öyküsünü okudum, peygamberimiz için söylenenler iğrenç.
 
Filmin yönetmeni İsrail asıllı Amerikalı Sam Bacile. Bingazi’de Amerika’nın Libya Büyükelçisi’nin ölümüne kadar varan sert tepkilerden sonra çareyi bir yerlere saklanmakta bulmuş. Yaptığı açıklamada ise, düşük bütçeli filminin parasını Amerikalı 100 önde gelen Yahudi asıllı işadamı ve şirketten topladığını kabul ediyor.
 
Bitmedi... Oyun aslında burada başlıyor: Filmi, Amerika’da yaşayan Mısır asıllı Kıptı Hıristiyanlar’ın kurduğu Ulusal Amerikan Kıpti  Kongresi isimli kuruluşun başkanı Morris Sadek desteklediğini açıkladı.
 
 Morris Sadek şu sözlerin sahibi türden bir adam: “İsrail devletinin bir gün Gazze ve Batı Şeria’daki Müslüman Araplar’ı da yok edeceğine ve Kudüs’ün tamamını başkent kılacağına yürekten inanıyoruz. İsrail’in zaferi, aslında, Ortadoğu’daki bütün ezilen halkların zaferi olacaktır...”
 
Filmin yapımcısı ve yönetmeni İsrail asıllı Amerikan vatandaşı Sam Bacile, Amerikan Wall Street Journal gazetesine verdiği demeçte, ” İslam kanserdir, Müslümanlar da yok edilmesi gereken böceklerdir. Bu film ile İslam’ın 
nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim” ifadelerini kullandı.
 
”Bu film için 100 İsrailli bağışçıdan 5 milyon dolar aldım ve filmi İsrail için yaptım” diyen Sam Bacile, ABD’nin Florida eyaletinde Kur’an-ı Kerim yakan rahip Terry Jones’dan destek aldığını söyledi.
 
Bacile, filmin fragmanının Temmuz başında verdiğini kaydederek, filmin Twitter’da eski aktörlerin konuyu ele almasıyla gündeme geldiğini söyledi.
 
Bacile’in tepkilerin ardından saklandığı bildirildi.
 
Filmin kampanyasını Kaliforniya’da yaşayan Müslüman karşıtı tutumuyla bilinen Kıpti Moris Sadek’in yaptığı belirtiliyor.
 
Hz. Muhammed'e hakaret içeren ve İslam dünyasında tepkilere yol açan ''Müslümanların Masumiyeti'' filminin 80 oyuncusu, ''Üstlendikleri rollerle ilgili aldatıldıklarını'' açıkladılar.
 
Oyuncular, ABD'deki gazetelere verdikleri ilanda ve uluslararası medya kuruluşlarına gönderdikleri açıklamada ''Tüm oyuncular çok üzgün ve yapımcının bizi kullandığını düşünüyoruz'' ifadelerini kullandılar.
İlanda, ''Yüzdeyüz filmin arkasında değiliz. Filmin amaçları hususunda yanlış yönlendirildik'' denildi. Oyuncular, ''kandırıldıklarını ve film karakterlerinin dublajla orijinalinden farklı bir hale dönüştürüldüğünü'' ileri sürdü.
'
'Senaryoda yer alan yalan ifadelerden ötürü şaşkınlık duyduklarını'' belirten oyuncular, meydana gelen trajediden ötürü üzüntü duyduklarını ifade etti.
Geçen yıl Backstage dergisinde filmin içeriği, ''tarihi Arap çölünde macera'' konulu olarak tanıtılmış, film 'Çölün Savaşçıları' ismiyle verilmişti.
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-09-2012 11:18 - 1190 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım