Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Halep Operasyonu Sürüyor
Sana: Bir çok ülkeden silahlı milisler var
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2012 13:26 - 1241 Okunma

 

  Halep Kentinin muhtelif semtlerinde kovalama ve yakalama operasyonlarını sürüyor.

Öte yanda Halep Kentinin Seyydi Ali Semtinin sakinleri, semte girmeye çalışan eli kanlı teröristlere karşı koyarak onları geri püskürttü.

Aralarında Afganistanlı Teröristler de Bulunuyor

Yetkili bir kaynak SANA’ya açıklamasında; Halep Üniversitesine bağlı Fen Bilimleri Fakültesinin bulunduğu bölgede güvenlik birimlerinin silahlı teröristlerle çatışmaya girdiğini belirtti.

Kaynak; bölgede bulunan teröristlerin arasında Afganistanlı teröristlerin bulunduğuna işaret ederek, tüm teröristlerin ölü ve yaralı yakalandıklarını ekledi.

Aralarında Türk Vatandaşlara Ait Cesetler de Bulunuyor

Bu arada silahlı kuvvetlerimizden birlikler Halep Kentinin Kevakibi Bölgesinde Türkiye ve Körfez ülkelerinden gelen eli kanlı teröristlere karşı nitelikli bir operasyon düzenledi.

Operasyonda çok sayıda silahlı terörist ölü ve yaralı düşerken; Seyfeddevle Bölgesi ve çarşısında bulunan silahlı teröristler, bölge sakinlerinin işbirliği ile etkisiz hale getirildi.

Yetkili bir kaynak; etkisiz hale getirilen teröristlerin cesetleri arasında, silahlı gruplara katılmak için Suriye'ye gelen Türk vatandaşlara ait cesetlerin bulunduğunu belirtti.

Silahlı Militanlar Öldürüldü

Bu arada Homs Kentinin Curat el-Şeyyah Semtindeki, el-Fetih Camisi yakınlarında silahlı terör gruplarının kullanmakta oldukları bir silah deposunda büyük bir patlama meydana geldi.

Homs’ta resmi bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada; söz konusu depoda bulunan mühimmat ve el yapımı bombaların infilak ettiğini ifade ederek, patlamada onlarca teröristin kendi elleriyle hazırladıkları patlayıcılarla öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Kaynak patlamanın yarattığı sarsıntıyla çevredeki binaların zarar gördüğünü belirtti.

Aynı kaynak; güvenlik birimlerinin dün akşam Homs kırsalında asayiş güçlerine saldırmaya çalışan silahlı terör gruplarıyla çatışmaya girdiklerini ifade etti.

Çatışmada birçok teröristin ölü ve yaralı düştüğünü ve 6 teröristin tutuklandığını belirten kaynak; teröristlerin ellerinde bulunan silahlara da el konulduğunu beyan etti.

Duşkalı 4X4 Pikap ve İçindeki Teröristler İmha Edildi

Güvenlik birimleri bugün Homs’a bağlı Ksayr kırsalındaki Cusiye bölgesinde havzalarında duşka tipi ağır makineli silahlarla donatılmış 4x4 çeker bir pikap bulunan teröristlerle çatışmaya girdi.

SANA’ya konuşan resmi bir kaynak çatışmada bir çok teröristin ölü ve yaralı düştüğünü, havzalarında bulunan aracın da içindeki teröristlerle birlikte imha edildiğini ifade etti.

Kaynak; öldürülen teröristlerin arasında Musab el-Zahhori, Sadeddin Hammud ve Şhhada Akkeş’ın kimliklerinin tespit edildiğine işaret etti.

Onlarca Patlayıcı Düzeneği Etkisiz Hale Getirildi

Bu arada bomba imha ekipleri Hama Kentinin Savaik Semtinde eli kanlı teröristlerin yerleştirdikleri onlarca patlayıcı düzeneğini etkisiz hale getirdi.

Bomba imha ekiplerinden bir kaynak; asayiş güçleri ve masum sivil vatandaşları hedef almak için farklı bölgelere yerleştirilen patlayıcı düzeneklerinin uzaktan kumandalı cihazlarla havaya uçurulmak üzere hazırlandıklarını açıkladı.

Bu arada güvenlik birimleri söz konusu semtte çok sayıda silahlı teröristi yakalarken, havzalarında bulunan silahlara da el koydu.

Bir Çok Terörist Ölü ve Yaralı Olarak Ele Geçirildi

Güvenlik birimleri Dera kırsalına düşen Yaduda ve çiftliklerinde ahaliye korku salan, sabotaj ve cinayet suçları işleyen teröristlere karşı koyarak onlarla çatışmaya girdi.

SANA’ya konuşan resmi bir kaynak; çatışmada bir çok teröristin ölü ve yaralı düştüğünü, geriye kalan teröristlerin de yakalandığını ifade etti.

Kaynak; öldürülen teröristlerden İyyad Muflih ve Ayiş el-Zovbani’nin kimliklerinin belirlendiğini belirtti.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2012 13:26 - 1241 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım