Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Halkalı'da büyük Nevruz çoşkusu
Nevruz bayramı çoşkusuna binlerce kişi katıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-03-2013 12:21 - 4085 Okunma

İstanbul-Kısa adı ATADER olan Ata kültürünü yaşatma barış ve dayanışma derneğinin Halkalı'da düzenlediği Türk dünyasının ortak kültür ve geleneği olan barış ve kardeşlik bayramı Nevruz kutlaması büyük coşkuya sahne oldu.


 Binlerce kişinin katıldığı programa, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Özgündüz, MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya, İstanbul eski milletvekili Şamil Ayrım, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Dünya Caferi Alimler Derneği Başkanı Hasan Karabulut, Cabir Kurucu Başkanı Hamit Turan, Cabir Genel Sekreteri Musa Ayaztekin,Cabir Alimleri, Mukaddes Kum İlim Havzası üstatlarından Ayetullah Muhammed Hüseyin Gezvini, Alevi Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Almanya İmam Ali Camii İmamı H.M.Mucahidi, Zeytinburnu Eski Bld. Bşk. Hasan Yılmaz, Zeytinburnu Esnaf Odası bşk. Tacettin Akdağ, Uluslararası El-Mustafa Üniversitesi Türkiye Müdürü Dr. Rasul Abdullahi, Caferider yönetim kurulu üyeleri, Zeynebiye Camii Derneği yönetim kurulu üyeleri, Bağcılar İmam Ali Camii, İkitelli Hz. Ebutalip Camii, Parseller Resul-i Ekrem Camii, Tahtakale Zeyneb-i Kubra Camii, Esenyurt İmam Hasan Camii, Güneşli Ehli Beyt Camii dernek yönetimi üyeleri, ATA-DER    yönetim kurulu,İFA Spor yönetim kurulu, çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.


Portokol üyeleri tören öncesi Iğdır, Tuzluca, Kars illerine bağlı, Aliköse, Aşağı Aktaş, Iğdır, Kamışlı, Karakoyun, Kars Meydancık, Kumbulak, Kuruağaç, Taşlıçay, Akdeğirmen, Üçkaya, Turabi, köy dernekleriyle beraber Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açmış olduğu stantları gezerek hazırlanan ikramları tattılar.   


Zeynebiye Basın Sorumlusu Kasım Alcan'ın sunduğu Büyük Nevruz Şöleni, Dünya Caferi Alimler Derneği Kurucu Bşk. Hamit Turan'ın okuduğu Nevruz duasıyla başladı.Terön katılanlar duaya eşlik ederek ülkemiz, İslam danyası ve dünya barışı için duada bulundular.

 
Selamlama konuşması için kürsüye gelen ATA-DER Başkanı Suca Kaçan selamlama konuşması yaptı.

Kaçan, ülkemizde, örnek Nevruz kutlamasının adresi olan bu meydanda,  bu güzel kutlamanın hazırlanmasında maddi ve manevi emekleri olan köy dernek başkanlarımıza, özellikle Şişli Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Sarıgül’e büyük katkılarından dolayı,  geleceğimiz olan Gençliğimize ve katkılarını esirgemeyen toplumumuzun her ferdine huzurlarınızda en içten teşekkürlerimi sunuyorum.  
Nevruz bayramınız, Ali bayramınız mübarek olsun, milletimiz var olsun, gönlünüz umutla dolsun,
Geleceğimiz aydınlık, birlik ve dirliğimiz daim olsun, Nevruz bayramınız kutlu olsun diye konuştu.

Kutlama töreninde konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Nevruz bayramı Atamız Hz. Adem'in (as) Oğluna kutlanmasını vasiyet ettiği bir bayramdır.  Türk milleti bu ata vasiyetine uymuş ve yılın bu gününü 21 Martı bayram olarak kutlaya gelmiştir. Bu bayram bizim milli ve dini bayramımız olmuştur. Ayrıca bu bayram Hz. Peygamber efendimizin insanlık için yetiştirdiği, insani kâmil örneği şah-ı velayet Hz. Ali'nin doğum günü, Cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma’yla izdivaç ettiği gündür.
 
Bu bayramı aslına ve özüne uygun kutlayan bu toplumun bu örnek etkinliğine ne yazık ki basın haber değeri görmediğini söyledi. Bayramı aslından ve özünden uzak kutlayanların, olay çıkaranların, molotof kokteyli atanların sözde nevruz kutlamasını haber değeri olarak görenlerin yanlış yaptığını söyledi. Birlik ve beraberlik mesajları veren Özgündüz, aramıza fitne sokulmasına izin vermeyelim, Türk milletinin etnik, mezhepsel sebeplerle birbirine düşman olmasına engel olalım, bağnaz ve yobaz anlayışların peşine takılmanın bu ülkeye ve bölgeye büyük zararından başka hiçbir fayda sağlamayacağının altını çizerek teröre katılanların bayramını kutladı.   


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise, bu halkın büyük coşkuyla birlik ve dayanışma içerisinde her yıl kutladığı nevruz bayramı ülkemiz için örnek teşkil etti söyleyerek, bundan sonrada birlikte omuz omuza, birlik ve dayanışma içinde bu güzel bayramı kutlayacağız diye konuştu.  


Kutlama etkinliklerinde konuşan, Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, Millet olmanın en önemli unsuru, ortak acı ve ortak barışı paylaşmak olmalıdır diyerek fitne ve fesat unsurlarına karşı her zaman birlik ve beraberlik içinde olmanın önemine dikkat çekti.

MHP İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'da Nevruz'u siyasi emellerine alet edenlerin emellerine ulaşamayacağını ifade ederek Nevruz kutlamasının doğru adresi burasıdır dedi.

Alevi Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce ise Nevruz'un bahar bayramı, tabiat bayramı olmasının dışında aynı zamanda Ali bayramıdır. Ehli Beyt dostları için bu bayramın anlamı çok büyüktür. Bu güzel toplumda molotof kokteylleri atılmıyor, kimse zarar verilmiyor. Burası birlik ve dirliğin, barış ve kardeşliğin yaşandığı yerdir, burada kine ve nefrete yer yoktur. Zaten Ehli Beyti seven, Hz. Ali'nin sevgisini kalbinde taşıyanların kalbinde kin ve nefret olmaz diyerek Bedirden, Kerbela'ya, Kerbela'dan Çanakkale'ye ve günümüze bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz'de katılımcıların Nevruz bayramını kutlayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.   

Kafkas Grubunun sergilediği muhteşem şovun ardından "Genç Grup Aktif"  Keçel- Köse skeçleriyle halkı kahkahalara boğdu.


Protokol misafirleri topluca sahneye çıkarak, ATA-DER'in, alana katılan köy derneklerine ve Nevruz Barış Koşusu'nda derece yapanlara plaket verdiler. Ardından 2013 yılının Nevruz ateşini yakarak demir döverek yumurta tokuşturdular.


Halk ozanları Maksut Feryadi ve Saim İstekoğlu'nun sahne alarak gönül telini titrettiği büyük nevruz şöleni yapılan ikramlarla son buldu.

Törene eski Iğdır Milletvekili Prof.Dr. Dursun Akdemir, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve Erzurum Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Karabulut'ta kutlama mesajı genderdiler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-03-2013 12:21 - 4085 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım