Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Halkalı'da Görkemli Evrensel Aşura Matem Merasimi
"Evrensel Aşura Matem Merasimi" Halkalı'da bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından düzenlendi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-09-2018 16:37 - 1877 Okunma
İSTANBUL- 20 Eylül 2018- Perşembe Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) sevgili torunu İmam Hüseyin (a) ve 71 yâreni, Aşura Günü Kerbela’da şehit edilişlerinin 1379. yıl dönümünde törenlerle anıldı.
 
Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği  CAFERİDER tarafından Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde düzenlene Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne yurt içi ve yurt dışından yüz binlerce Ehl-i Beyt dostu katıldı.
 
Hz. Muhammed’in (s.a.v) iki büyük emaneti Kur’an-ı Kerim ve Ehl-i Beyt’e bağlılıklarını ifade etmek için bir araya gelen Müslümanlar, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Âlemlere Rahmet Efendimiz’in (s.a.v) ağladığı gün için gözyaşları sel olan Müslümanlar, peygamberlerinin matemine ortak oldular.
 
Hüseyin âşıkları, İslami ve insani değerler için canını ve 71 cananını feda eden imamları ile olan biatlerini “Lebbeyk Ya Hüseyin” diyerek bir kez daha tazelediler.
 
Sunumunu Ali Demirtekin'in yaptığı Kerbela Şehitlerinin 1379. yıldönümü anma töreni,  İstiklal Marşı ve Bağlar Camii İmamı Ömer Kurt'un okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Törene, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İran Büyükelçisi İbrahim Tahiri Fard, CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi, Ak Parti 3 Bölge Millet Vekili Şamıl Ayrım, Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır, İran Büyükelçisi İbrahim Tahiri Fard, siyasi parti temsilcileri başta olmak üzere, yurt içinden ve dışından yüz binlerce vatandaş katıldı.
 
Aşura Evrensel Matem Merasimini organize eden CAFERİDER adına selamlama konuşmasını CAFERİDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıç gerçekleştirdi. Kılıç şunları söyledi; "Değerli Ehl-i Beyt dostları,  bugün idrak ettiğimiz Muharrem ayı’nın onuncu günü olan Aşura gününde, Fırat nehrinin kenarında Kerbela denen yerde,  Hz. Peygamber’in (s.a.a) emaneti olan Ehl-i Beyt mensupları, başta Hz.Hüseyin (a.s) olmak üzere ailesi, efradı hatta 6 aylık çocuğu dahi, hilafet makamını gasbeden Yezid tarafından katledilmiş, Peygamber hanedanı kadınlar esir edilmiştir.
 
Kerbela şehitlerinin mesajını anlamak istemeyen hatta onu özellikle unutturmak isteyen İslam elbisesini ters giymiş bazı çevreler ise bu yası bayrama çevirme  gayretindedirler. Bu çevreler Kerbela şehitlerine ağlamamızı kınıyorlar, Aşura gününü, hiç o vahşet yaşanmamış gibi, hurafelerle sulandırıp bir tatlı bayramına çevirmek istiyorlar. Ancak,  bu alanı dolduran biz yüzbinlerde onlara, Muharrem ayı yas ayıdır, Aşura günü yas günüdür! diyerek cevap veriyoruz. 
 
Bugün  Empeyalizm ve  siyonizm  kıskacındaki 63 İslam ülkesinin tek ihtiyacı, haksızlık, adaletsizlik ve eşitsizlik karşısında onurlu direnişin sembolü Hz.Hüseyin gibi direniş göstermektir.  Müslümanlar  mezhep taassubu, dünyevi çıkar sakiyle emperyalizim ve siyonizim kapısında kul olduğu sürece hergün Aşura her yer Kerbela demektir.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı bir ilke imza atarak Muharrem ayının ilk Cuma hutbesini Aşuraya ayırmış ve bu hutbede; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu hutbesini bir başlangıç olarak memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek isteriz." dedi.
 
“KERBELA’YI ANMAK BİR İMAN TAZELEMEDİR” 
Törende söz alan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise, “Bu basit bir anma, basit bir matem, geçmişe bağlanış değildir. Kerbela’yı anmak kalbimizin dirilişi, bu meydan bir iman tazelemedir. Peygamber Efendimizin bize bıraktığı o kutsal emanete sahip çıkmaktır. O hak ve hakikat sedasını duymamız ve o sedaya sessiz kalmamamızdır. Biz Hz. Hüseyin’in başı kesildiğinden beri başsız kaldık; onu kesip biçtiler o günden beri parça parçayız. İslam dünyası büyük bir coğrafya, büyük bir nüfusa sahip. Bunları pazar olarak görüp üzerimizden pazarlık yapanlar var. Her birimiz, akılla, irfanla hareket edip böyle şeylere müsaade etmemiz lazım. Biz ehlibeyt kokusuna o kadar aşina olmalıyız ki, hiç kimse bizi aldatamamalı. Zülfikar bir kılıca sahip olmak, Hz. Hüseyin duruşuna sahip olmak bunu gerektirir” diye konuştu.
 
Halkalı’da düzenlenen Evrensel Aşura Matem Merasimi’ne katılan Küçükçekmece İlçe Müftüsü Mustafa Temel de bir konuşma yaptı “Allah'ın selamı mağfireti bütün toplumun üzerine olsun. Çok kıymetli protokol, değerli hanımefendiler, beyefendiler; yaklaşık on dört asır evvel Kerbela'da yaşanan o matemi hep beraberce bugün burada kalbimizde hissediyoruz ve ben bu güzide toplumu selamlıyorum. 
 
Kerbela'dan ders çıkarmak ve Kerbela'yı anlamak Hüseyince yaşamak ve Hz. Hüseyin'e Ehl-i Beyt'ine yapılan o haksızlık karşısında onun adalet duruşunu pak ve hakkaniyet duruşunu saygıyla selamlıyorum.  Allah'ın sevgisi, mağfireti, selamı üzerinize olsun; Allah'a emanet olunuz.” dedi.
 
Törende kısa bir konuşma yapan CHP Genel Sekreteri Akif Hamza Çebi, "İslam adına hareket ettiğini söyleyen Ortadoğu'daki bazı gruplar, islama yakışmayan bir eylem içerisinde. Bütün İslam alemine başta Türkiye Cumhuriyeti'ne düşen görev, İslam'a yakışmayan, insanları dinleri, inançları ile ayırarak insanları öldürmeyi bile göze alan grupların önünde birlikte durmalıyız. Çok şükür Atatürk'ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nde temel değerler etrafında huzur içinde yaşıyoruz. Bu huzur gelecek senelerde de sadece ülkemizde değil, tüm insanlığın huzuru olarak, bütün ülkelerin önünde hedef olarak konulmalıdır. Kerbela'dan Çanakkaleye, Çanakkale'den İstiklal Savaşı'na, İstiklal Savaşı'ndan bugüne kadar şehadete ermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hz. Hüseyin ile 71 yarenini bu vesile ile bir kez daha rahmetle anıyorum. Hz. Hüseyin'in hak ve özgürlük mücadelesinin sadece İslam dünyasına değil, tüm insanlığın önünde bir ilke olarak durmasını temenni ediyorum" dedi.
 
Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır  Evrensel Aşura Matem Merasiminde yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “ Akbayır şunları söyledi: “Hz. Hüseyin, iyiliği emretmek ve kötülüğü yasaklamak için Medine'den çıkmıştır. Hz. Hüseyin'in gözünde hayat, iman ve cihattır.  Bilinçli ve özgür insan, zulme karşı savaşmakla yükümlüdür. O, Hz. Ali'nin ve Hz. Fatıma'nın oğludur; bütün sorumluluk sırtındadır, zulme karşı yürüyüşe geçmiştir, ölümden başka silahı yoktur. Ölümü, yüce değerler uğruna girişeceği cihatta kullanabileceği tek silah olarak seçen kimse şehittir.
İkinci görevi yerine getirme sorumluluğu da kardeşi Hz. Zeynep'in omuzlarına yüklenmiştir. Zeynep'in görevi şahadet çağrısını dünyaya duyurmaktır.
Hz. Zeynep, Kerbela’nın bu mesajını tarihe aktararak gelecek kuşaklara ve bütün insanlara, Hz. Hüseyin'e ağlayan herkese, onun “Hayatı, iman ve cihattır.” mesajını haykırıyor. Saygılarımla efendim.” dedi.
 
‘İSLAM KELLE KOPARAN BİR DİN DEĞİLDİ’
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, ehlibeyt sevdalılarını selamladığı konuşmasında, “Herkes kendine bir Hüseyin yaratmış ancak gerçek Hüseyin kenarda kalmış. Hz. Hüseyin bizden yana rahatsızdır.  Biz kendi ideolojimize uygun bir Hüseyin yaratmışız. Allah bize gerçek İslam’ı yaşamayı nasip etsin” dedi. Özgündüz, “Bizim yaşadığımız dine bakarak dünya bu dini değerlendirmesin sakın. İslam dini kelle koparan bir din değildi. Herkesi birbiriyle kardeş eden bir dindi. Bu dini boğmak isteyenlere karşı savaşacak aslanlar yetiştiren bir dindi Hz. Hüseyin bunu korumanın derdindedir. Yezid, kendi yaptıklarını Hz. Hüseyin’e onaylatmak istiyordu ”dedi.
 
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
Gözyaşlarının sel olduğu programda, ‘Lebbeyk Ya Hüseyin’ denilerek, Peygamber Efendimizin (s.a.v) matemine ortak olundu. İstanbul’un dört bir yanından gelen Ehl-i Beyt dostları, Kerbela şehitleri için okunan mersiye ve ağıtlara ağlayarak eşlik etti.
Tören, Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu'nun Masumluğun galibiyeti" adlı oyunuyla sona erdi. 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-09-2018 16:37 - 1877 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım