Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hama'da Teröristlere ait Cephanelik Ele Geçirildi
Hama eyaleti çevresini teröristlerden temizleme operasyonlarının devamında Suriye ordu birlikleri, teröristlerin silah ve cephaneliklerinin bulduğu bölgelerin kontrolünü ele geçirdiler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2018 10:07 - 532 Okunma
Suriyeli askeri bir kaynak, Suriye ordusunun Hama yakınlarında yer alan bir bölgede teröristlerin yerleştirdikleri onlarca patlayıcı ve mayını etkisizleştirerek bölgeyi güvenli hale getirdiklerini bildirdi.
 
Bu askeri kaynak, Suriye ordusu mekanize güçlerinin de kasabanın girişinde tren istasyonuna yerleştirilen  10 bombayı etkisiz hale getirdiklerini ve Hama tren istasyonunda 3 km. uzunluğundaki bir alanda teröristlerin komuta merkezleri ve siperlerini tamamen kontrol altına aldıklarını bildirdi.
 
Öte yandan Suriye ordusu birliklerinin Dera Kentinin yaklaşık 75 km kuzeybatısında yer alan Buvaydan Beldesinde askeri bir mevkie karşı planlanan bombalı terör eylemini başarıyla çökerttiği bildirildi.
 
Askeri bir kaynak ordu birliklerinin dakik istihbarat bilgileri üzerine harekete geçerek intihar eylemcisi radikal bir teröristin kullandığı bombalı aracı Şam – Süveyda Otoyolunun Buvayda Beldesi yakınlarında pusuya düşürdüklerini belirtti. Kaynak aracın yol üzerinde hedefe ulaşmadan önce imha edildiğini belirten kaynak; büyük miktarda patlayıcı ile hazırlanmış bombalı aracın içindeki intihar eylemcisi teröristle yok edildiklerini kaydetti.
 
Bombalı aracın Dera kırsalında Nusra Cephesi ve IŞİD’in bulundukları Lücat Bölgesinden hareket ettiğine dikkat çeken kaynak, aracın insanlardan uzak bir bölgede imha edilmesi ardından otobanın güvenli bir şekilde trafik hareketine tanık olduğunu kaydetti.
 
Başkent Şam’ın güney kenarları Hacer el Esved’in kuzeyinde dar alanlar içinde sıkışan teröristlere karşı nitelikli operasyonlarını sürdüren Suriye ordu birliklerinin bölgenin tamamının terörden arındırılmış olarak ilan edilmesi için bu radikal teröristleri kovalama ve yok etmeye devam diyor.
 
SANA’nın savaş muhabiri ordu birliklerinin bölgeyi teröristlerden temizleme amaçlı olarak bölgenin yapısına uygun nitelikli operasyonlarda bulunduklarını ifade etti.
 
Bölgede bulunan IŞİD’li teröristlerin bölgeyi terk ettikleri ya da bu konuda uzlaşma sağlandığı yönünde öne sürülen iddiaların aslı gerçeği olmadığının altını çizen muhabir; teröristleri kovalama ve onları yok etme amaçlı şiddetli çatışmaların devam ettiğine vurgu yaptı.
 
       
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2018 10:07 - 532 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım