Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hamanei: "Tekfirci akımlar IŞİD ile sınırlı değildir"
Ayetullah Hamanei'den tekfircilik üzerine mesajlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-11-2014 09:08 - 1080 Okunma

 İslam inkılabı rehberi Ayetullah Seyid Ali Hamenei Salı günü "uluslar arası İslam alimleri açısından tekfirci akım" kongresine katılan İslam alimleriyle düşünürleri ve diğer  katılımcılarla yaptığı görüşmede, son yıllarda yayılmaya başlayan tekfirci akımların, müstekbir ve emperyalist güçler tarafından üretilip örgütlendiğini ve İslam ülkelerine dayatılmak istendiğini söyledi. Ayetullah Hamenei, tekfirci akımın eylemlerinden asıl hedefin, Amerika başta olmak üzere sömürgeci güçlerle Irkçı İsrail rejiminin lehine ve Filistin ile Mescid Aksa'nın Siyonistlerce işgal sürecinin unutturulmasından ibaret olduğunu söyledi.



İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei ayrıca, tekfirci akımın kökünü kazıyıp etkisiz hale getirmek için kapsamlı, mantıklı, ilmi çalışmaların yapılması, müstekbir ve emperyalist güçlerin bu gerici akımı hortlatmasındaki rolünün ifşa edilmesi, Filistin sorununun İslam âleminin asıl sorunu olduğunun vurgulanması gerektiğini sözlerine ekledi. Ayetullah Hamenei dünya toplumunu müstekbir güçlerle tekfirci akımın karanlık iç yüzü hakkında aydınlatma konusunda, İslam alimleri ve Müslüman aydınlarla düşünürlerine büyük görevler düştüğünü vurguladı.

Tekfir akım ve guruplarla onları destekleyen bazı ülkeler yöneticilerinin yaptıkları, aslında sömürgecilik tarihinin devamı sayılıyor. Sömürgeci güçlerin eğitip donattıkları IŞİD gibi tekfirci selefi Vahhabi terör örgütleri, Amerika ve Avrupa sömürgeci devletlerle Siyonist İsrail terör rejiminin sinsi emellerini gerçekleştirmek amacıyla yapılandırılmıştır. Bu tekfirci akım ve guruplar görünüşte İslami guruplardır. Fakat aslında sultacı emperyalist güçlerin sinsi emellerini gerçekleştirmekle görevlendirilmiş bulunuyorlar. Tekfirci terör fitnesi, batılı istihbarat örgütleriyle Siyonist güç odaklarının ortak ürünüdür. Arap ülkelerindeki bazı Arap yönetimleri de petro dolarlarıyla emperyalist ve Siyonist güçlerin emellerini gerçekleştirmek için tekfirci akımlarla guruplara mali ve parasal destek verdiler.

Tekfirci terör akımlarını desteklemek çok amaçlı bir özellik taşımaktadır. Bunlardan biri İslami uyanış ve diriliş temelinde halk direniş hareketini bastırmak yahut saptırmaktır. İslami uyanış, Amerika emperyalizmine, sömürgecilikle diktatörlüğe ve Amerika'nın bölgedeki işbirlikçi rejimlerine karşı bir halk kıyamı ve diriliş hareketiydi. Fakat tekfirci akım anti emperyalist ve anti Siyonist bu görkemli halk hareketlerini İslam ülkelerindeki iç savaşa ve Müslüman milletlerin kardeşler savaşı ve katliamına dönüştürdü. Nitekim Filistin İslami direniş Hareketi Hamas ile Filistin İslami Cihad hareketi 51 günlük Siyonist rejimin Gazze şeridi saldırılarında yalnız bırakıldı. Tekfirci terörist gurupların planlı bir şekilde harekete geçirilmesinden amaç, Müslüman gençliğin coşkulu ve hamasi İslami uyanış saflarından uzaklaştırılmasıydı. Bu fitne'nin baş gösterilmesi sürecini kullanan terörist ve ırkçı İsrail rejimi, Filistin topraklarının Yahudilere ait olduğunu ileri sürüp, Kudüs ve Mescid Aksa'yı tamamen işgal etmek ve Filistin halkının konumunu zayıflatmaya çalıştı. İslami direniş'in çarpan kalbi konumundaki Filistin'e destek konusunda, tekfirci akımlar tam bu düşüncenin karşısında yer almakta. Tekfirci akım ve terörist gurupların amacı, İslam ülkelerinin Siyonist rejimle mücadele gücünü tüketmek ve Irak ile Suriye ve Pakistan ile Libya şehir ve caddelerini kana bulamak ve Müslüman kardeşleri biri birine kırdırmaktır.

İşte İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei'nin vurguladığı gibi, tekfirci akım ve terörizmin unutulamayacak cinayetlerinden biri de budur. Tekfirci terör fitnesinin İslam ülkelerinin maddi alt yapılarıyla manevi yüksek değerlerini tahrip etmesi, masum insanların kafasını kesme görüntülerini yayınlaması, Müslüman maktulün kalbini çıkarıp kameralar karşısında dişlemesi, bu vahşi cinayetler ve hunharlıkları İslam ve Müslümanlık adına yazdırması, barış ve rahmet dini olan İslam'ın parlak çehresini kirletmek amacıyla düzenlenen siyasi ve toplumsal mühendislik ürünüdür. Ayetullah Hamenei'nin vurguladığı diğer bir mesele, Amerika nakliye ikmal uçaklarının Irak ve Suriye'deki IŞİD'in işgali altındaki bölgelere silah ve mühimmat atmasıdır. İşte bu ikmal operasyonları Amerika liderliğindeki IŞİD ile savaş koalisyonunun yalan iddialarını gözler önüne seriyor. Bu koalisyonunun asıl amacı, Müslümanlar arasında mezhep savaşını çıkarmak ve Müslüman kanı akıtmaktır. Fakat Amerika ile IŞİD gibi terörist maşalar karanlık emellerine ulaşamayacaklardır. İşte hangi güç odaklarının sapık akımlar ve tekfirci selefi Vahhabi teröristleri kullandıkları, açıkça aydınlığa kavuşmaktadır. İslam inkılabı rehberi Ayetullah Hamenei'nin vurguladığı gibi bu tehlikeli ve İslam düşmanı tekfirci sapık akımın kökü kazınmalıdır. Çünkü tekfirci terör akımı aslında IŞİD ile sınırlı değildir.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-11-2014 09:08 - 1080 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım