Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hamas'tan Siyonist Zindanında Filistinli Esirin Şehid Düşmesine Tepki
Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS Filistinli esir Aziz Musa Salim Uveysat'ın siyonist rejim zindanında şehid düşmesine tepki göstererek, direnişin bu Filistin vatandaşının şehid düşmesi karşısında sessiz kalmayacağını bildirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2018 10:24 - 518 Okunma
HAMAS sözcüsü Hazım Kasım dün yaptığı açıklamada siyonist İsrail rejiminin Filistinli esirler aleyhindeki cinayetlerinin devam etmesinin Filistinli mücahitlerinin irade ve azimlerini kesinlikle sarsmayacağını bildirdi.
 
Hazım Kasım, HAMAS'ın, Filistinli esirlerin serbest bırakılması yönünde onların ailelerine verdiği sözün üzerinde durduğunu ve bu yöndeki çabalarını sürdüreceğini bildirerek, Filistinli esirin şehid düşmesinin siyonistlerin yeni bir cinayeti olduğunu ve onların cinayet dosyasını daha da kabarttığını bildirdi.
 
Öte yandan Filistin Esirleri Araştırma Merkezi, Kudüs'ün Cebel El-Mukebber bölgesi sakinlerinden 53 yaşındaki esir Aziz Musa Salim Uveysat'ın hayatından işgal yönetiminin ve cezaevleri idaresinin sorumlu olduğunu açıkladı.
 
Filistinli hasta esirin sağlık durumunun kötüye gittiği ve işgal rejimi hastanesinde ölümle pençeleştiği ifade edildi.
 
Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad El-Eşkar, 9 Mayıs'ta kalp ameliyatı geçiren esir Uveysat'ın Assaf Harofeh Hastanesi'nde yoğun bakımda yattığını söyledi.
 
El-Eşkar, Filistinli esirin bir ameliyat daha olması gerektiğini fakat durumunun kritik olması nedeniyle olamadığını, buna rağmen işgal güçlerinin hasta esirin serbest bırakılmasını ve tedavisine işgal zindanları dışında devam edilmesini reddettiğini bildirdi.
 
Esir Uveysat'ın Mayıs'ın ilk haftasında Er-Ramle Cezaevi Hastanesi'nde bulunduğu sırada ağır bir kalp krizi geçirdiğini kaydeden El-Eşkar, Filistinli esirin durumunun kritik olması nedeniyle Assaf Harofeh Hastanesi'ne nakledildiğini ifade etti.
 
Uveysat'ın işgal güçlerinin cezaevinde darp etmesi sonucu önce beyin kanaması ve ardından kalp krizi geçirdiğini bildiren El-Eşkar, tıbbi cihazlara bağlı yaşam mücadelesi veren Filistinli esirin her an hayatını kaybedebileceğini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-05-2018 10:24 - 518 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım