Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hasan Ruhani'den Aşura mesajları
Aşura olayı, konuşan İslam ve doğru yolu bulma yönetmidir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-10-2014 06:38 - 1040 Okunma

Bakanlar kurulu toplantısında konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani İmam Hüseyin'in savaşı ve Aşura gününe dikkat çekerek: "İmam Hüseyin ve yarenlerinin verdikleri mücüdele, geçmişten bugüne kadar, direniş ve savunma yolunda ilerleyen tüm insanlar için rehber olmuştur." dedi.

TAHRAN- İran milleti, İmam Hüseyin (a.s.)'in savaşları ve düşüncelerinden birçok şey öğrenmiştir. İmam Hüseyin (a.s.) 'nin ilerledikleri yol, yüzlerce ahlaki, siyasi ve sosyal öğreti içermektedir " dedi. Ruhani sözlerinin devamında "İmam Hüseyin (a.s.) düşmanları ile öyle savaşmıştır ki, bu büyük olaydan yüzyıllar geçmesine rağmen, hala bile birçok büyük düşünür ve aydın bu olayı incelemek ile meşguldur. İmam Hüseyin, Aşura günü savaş başlamadan önce gelişen olaylarda, halkın isteği üzerine Kufe'ye gittiini ve halkın onu istememesi durumunda, şehirden ayrılacaklarını söylemişlerdi. Savaş arkadaşları, karşı cephe ordusunun az olmasına dikkat çekerek, hemen savaşın başlamasını istediklerini söyledikleri zaman ise İmam Hüseyin (a.s.), kendisinin savaşı başlatan taraf olmayacalarını söylemişlerdi. Tüm bu konuşmalar ve olaylar, İmam Hüseyin (a.s.) 'nin barış ve huzuru seven ve savaştan uzak durmaya çalıştığını göstermektedir" dedi.

İmam Hüseyin(a.s.)'in Aşura gününde bile kendisi ile savaşan insanlar ile konuşmaya ve onları doğru yola davet etmeye çalıştıklarını söyleyen Ruhani, "İmam Hüseyin (a.s), tarihin en vahşi mantıksız insanları ile konuşmaktan ve onları doğru yola davet etmekten ödün vermedi. İmam Hüseyin (a.s.), bu insanlara dininiz yoksa bile, özgür ve mert olun diye söylemişlerdi. İmam Hüseyin (a.s.) ve savaş arkadaşlarının, inandıkalrı yol için kendi canlarından bile geçmeleri, bize büyük bir ders vermiştir" dedi.

Ruhani sözlerinin sonunda ise "Aşura olayı, mükemmel bir ilerleme yoludur. Her yıl İran'da düzenlenen Aşura törenleri, düşmanların yıl boyunca yaptıkları komploları yo k ediyor ve tüm insanların kalpleri ve zihinlerini yeniden temizliyor. Aşura olayı sadece yürtiçi değil ve belki tüm dünya için, birlik ve beraberlik nedeni olabilir ve bu da, Aşura ve Kerbela olayının büyüklüğünü göstemektedir" dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-10-2014 06:38 - 1040 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım