Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Haşdi Şabi: ABD IŞİD'e Yerlerimizi Bildiriyor
Haşdi Şabi ile IŞİD arasında Irak-Suriye sınırında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi Komutanı Zeki Muratlı, ABD'nin IŞİD'i tekrar Irak'a sokmak istediğini iddia ederek, ABD'nin Haşdi Şabi'nin yerini IŞİD'e bildirdiğini ve böylelikle IŞİD'in saldırılarına maruz kaldıklarını söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-11-2018 08:33 - 516 Okunma
Haşdi Şabi kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Irak-Suriye sınırında bulunan ve Türkiye'nin 'PKK'nın Suriye kolu' olarak tanımladığı YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) karşı ilerleyen IŞİD'in, Irak tarafına geçmek istediği ancak 20 bin milisiyle sınırda tedbir alan Haşdi Şabi tarafından ağır kayıplara uğradığı öğrenildi. ABD'yi IŞİD'e destek vermekle suçlayan Haşdi Şabi, yerlerinin ABD tarafından IŞİD'e bildirildiğini öne sürüyor. 
Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan Haşdi Şabi Komutanı Zeki Muratlı, şunları söyledi: "IŞİD son birkaç gündür Suriye Irak sınırında ilerleyerek Irak tarafına geçmek istiyor. Ancak biz IŞİD'in Irak tarafına geçmemesi için 20 bin milisimizle sınırda tedbir alıyoruz. Zaman zaman çatışmalar yaşanıyor. IŞİD'in Irak tarafına geçmemesi için sonuna kadar mücadele edeceğiz."
 
SALDIRILAR SONUCUNDA KAYIPLAR YAŞANDI
ABD'nin IŞİD'i yeniden Irak'a sokmak için baskı yaptığını iddia eden Muratlı, ABD'nin Haşdi Şabi'nin yerlerini IŞİD'e bildirdiğini ve örgütün bunun sonucunda kendilerine saldırdığını öne sürdü. Saldırı sonucu kayıplar verdiklerini dile getiren Muratlı, ABD'yi IŞİD'e destek vermekle suçladı.
Ayrıca, ABD'nin birkaç gün önce Haşdi Şabi'nin mühimmat deposunu uçaklarla vurduğunu ve bu bombalamada kayıp verdiklerini aktaran Muratlı, ABD'ye sert tepki gösterdi.
 
IŞİD'e karşı kurulan ve ABD'yi Irak'ta işgalci olarak tanımlayan 120 bin milisli Haşdi Şabi, birçok kez ABD tarafından saldırıya uğradı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-11-2018 08:33 - 516 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım