Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Herkesin fetva vermeye yetkisi ve hakkı yoktur
Tekfircilik, Müçtehitleri taklit etmenin yasaklığının acı sonucudur
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-11-2014 08:29 - 962 Okunma

    İran’ın Çabehar şehri Cuma imamlarından Mevlana Abdurrahman Mollazei “İslam Ulemaları Açısından Radikal ve Tekfirci Akımlar Kongresi”nde önemli açıklamalarda bulundu. Şeyh Mevlana Abdurrahman Mollazei yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “tekfircilik riyaset ve servet sevgisinin acı bir semeresidir. Tekfircilik, bu boş ve anlamsız düşünce sahibi insanın düşüncelerinde kendini bulmuştur.

İran İslam Cumhuriyetinin Kum kentinde bugün başlayan “İslam Ulemaları Açısından Radikal ve Tekfirci Akımlar Kongresi”ne İran’dan katılan  İran’ın Çabehar şehri Cuma imamlarından Mevlana Abdurrahman Mollazei önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Kur’an-ı Kerim’den bir ayetle başlayan Mevlana Mollazei’nin konuşmasının tercümesini sunuyoruz:

Şu ana kadar konuşmacıların değerli sözlerinden istifade ettik.

Bugün insaniyet ve beşeriyetin başına bela olan uğursuz bu görüngünün sebep ve nedenlerine bakmamız gerekmektedir. Bende bu oturumda değerli konuşmacıların sözlerinden istifade ederek birkaç noktaya değinmek istiyorum.

Tekfircilik, müçtehitleri taklit etmenin yasak olması sonucu doğmuştur. Kişi veya kişilerin taklit edilme düşüncesinin ihya edilmesi yahut şartlara haiz bir taklit mercii, tedrici bir hareket başlatabilir, ancak bu, gayri şeri, insani ve radikal düşüncenin köklerini kurutabilir.  tekfircilik riyaset ve servet sevgisinin acı bir semeresidir. Tekfircilik, bu boş ve anlamsız düşünce sahibi insanın düşüncelerinde kendini bulmuştur. Amerika ve İngiltere, Müslümanların temellerini çeşitli yöntem ve metotlarla hedef almış ve ümmeti parçalamak için geri durmamışlardır.

İslam iddiasında bulunanlar veya kendini öyle gösterenlerin bir çoğunun mukabele ve mücadele amaçlarına ve aynı şekilde düşman ve müşriklerle cihat ve savaş kaynaklarının tahrif edilmesi bu nedenlerden birisidir. Oysa bizler son günlerini geçirdiğimiz Muharrem ayının hürmetini İmam Hüseyin’den (a.s) aldığımız dersle öğrendik. O bize öğretmiştir ki dinini izzetinden başka bir şey yoktur ve onun maksadı dinin hıfzedilmesinden başka bir şey değildi.

İslam dininde böyle düşüncelere yer yoktur. İslam dini, şefkattir ve İslam peygamberi, rahmet ve vahdet peygamberidir.

Tekfir fetvası vermek veya tekfir içerikli fetvaları vermek herkesin harcı değildir, bunun ehli vardır ve bu insanlar yıllarca uzman üstatların dizlerinin dibinde öğrencilik yapmış, yıllarca çalışmış ve onların yanında müçtehit olarak merceiyet makamını korumuşlardır.

Fetva vermek, müftü, merci ve müçtehidin işidir. Herkesin fetva vermeye hakkı yoktur. Ehli sünnet, radikalleri ve hareketlerini haram bilmekte ve onların yaptıklarını caiz bilmemektedir.

Bizlerin güncel siyasi konularda büyük ve şanı yüce rehberimiz vardır (Ayetullah Hamaney’i kastetmektedir) ve onun düşüncelerine tabiyiz.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-11-2014 08:29 - 962 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım