Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı: Amerika’nın Suriye’ye Askeri Saldırısı Güç Dengesini Değiştiremeyecektir
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, Siyonist Rejimin Humus kırsalındaki Tifur Havaalanına düzenlediği saldırının sınırsız sonuçları olduğunu vurgulayarak, Amerika’nın Suriye’ye askeri saldırısının direnişin lehine olan güç dengesini değiştiremeyeceğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-04-2018 09:25 - 462 Okunma
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Hizbullah, Amerika ya da İsrail’in Suriye’ye muhtemel saldırılarına tepki konusunda açık bir şeklide münakaşaya girmek, diğer bir taraftan da fiili olarak uygulanmamış senaryolar konusunda konuşmak istemiyor.
 
İsrail, bu rejim tarafından bir işgalin gerçekleşmesi halinde Hizbullah’ın neler yapacağını çok iyi biliyor.
 
Suriye’ye karşı batı tarafından çoklu saldırı gerçekten sınırlı olursa, Suriye’de konuyla bağlantılı tarafların bu saldırıya tepkisi de savaş meydanındaki gelişmelere göre olacaktır. Ama krizin daha da genişletileceğine dair herhangi bir polemik söylem, bölgenin bir işgal ile karşı karşıya olduğu ve savaşın yakın olduğu anlamına gelmektedir.
 
Suriye’nin Lübnan hava sahasından İsrail savaş uçakları tarafından bombalanması aynı zamanda Lübnan’ın da işgali sayılmaktadır ve Lübnan halkı ve hükümeti, İsrail’in Suriye’ye saldırmak için bu ülkenin hava sahasını kullanmasını kınamaktadır.
 
İran’ın Suriye’deki varlığı Suriye hükümeti ile sağlanan koordinasyonla gerçekleşmektedir ve bu durum, uluslararası olarak yasaldır.’
 
Şeyh Naim Kasım aynı zamanda Humus kırsalındaki Tifur askeri Havaalanının Siyonist Rejim tarafından bombalanmasını Suriye ve İran’a karşı işlenen bir suç ve cinayet olarak nitelendirerek, bu eylemin şimdi tasavvur edilemeyecek kadar sınırsız sonuçları olduğunu hatırlattı.
 
Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı şunları söyledi: ‘Hizbullah’ın, Lübnan’da İsrail’e karşı savaşı başlatmak istemediğini söylemekten bir korkusu yoktur. Çünkü Hizbullah’ın bütün faaliyetleri temel olarak savunma ve direniş üzerinedir. 2006 yılından şimdiye kadar yaşanan gelişmeleri ve olayları takip eden biri, Hizbullah’ın önceliğinin savunma pozisyonunu güçlendirmek olduğunu ve saldırı girişiminde bulunmadığını anlayacaktır. Bu nedenle, herhangi bir savaşın ilk ve son sorumlusu İsrail’dir.’
 
Şeyh Naim Kasım ayrıca, ‘Amerika’nın Suriye’ye karşı herhangi bir müdahalesi, Şam ve müttefiklerinin lehine olan güç dengesini değiştiremeyecektir’ ifadesinde bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-04-2018 09:25 - 462 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım