Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Husilerden devrime kadar yola devam kararı
Yemen'de gösteriler sürüyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-09-2014 06:24 - 862 Okunma

  Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbih Mansur Hadi, son haftalarda düzenlenen kitlesel gösteriler ve başlatılan sivil itaatsizlik sebebiyle hükümeti feshetti ve Husilere yeni kurulacak hükümete katılma çağrısı yaptı.

Husi Hareketi’nin Sözcüsü Muhammed Abdusselam, el-Meyadin televizyonuna verdiği demecinde Cumhurbaşkanı Hadi’nin başlattığı girişimin devrimcilerin taleplerini karşılamaktan uzak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Hadi’yi devrimcilerin taleplerini işlevsiz kılmaya çalışmakla suçlayan Abdusselam, gösterilerin süreceğini söyledi.

Husi Hareketi Lideri Abdulmelik Husi, sivil itaatsizlik çağrısında bulunmuş ve halk hareketinde üçüncü ve son aşamaya geçilmesini istemişti.

Muhammed Abdusselam, “Üçüncü aşama planının hayata geçirilmesi bir haftadan uzun sürmeyecek, bu sürecin uzatılmasında da herhangi bir engel yok. Yemen hükümeti halkın taleplerini adil bir şekilde yerine getirinceye kadar baskıyı arttırarak sürdüreceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Hadi’den uzlaşma girişimi

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbih Mansur Hadi, hükümeti feshederek petrol ürünleri fiyatlarını yüzde 30 oranında indirerek ve Husiler başta olmak üzere gösterilere katılan grupları hükümete katılmaya çağırarak krize çözüm bulmaya çalışıyor.

Husilerin siyasi kanadı Ensarullah’ın üyelerinden Ali el-Buheyti, Skynews’e verdiği demecinde petrol ürünlerinin fiyatlarında indirim vaadinin bir kandırmaca olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı Komitesi birkaç gün önce Sa’de kentine gelerek bu planı söz konusu etti. Yemen’deki ilgili taraflar bu planı kabul etmiş değil. Ayrıca bu planda sözü edildiği üzere petrol ürünlerinin fiyatlarında yapılacağı söylenen indirim halkın taleplerini karşılamıyor; çünkü bu planda petrol ürünlerinin fiyatlarının serbest bırakılacağına işaret ediliyor. Bu ise, ileride sübvansiyonların kaldırılması anlamına geliyor. Böylesi bir karar Yemen’deki sıradan insanların gündelik hayatını tehlikeye atmaktır” dedi.

Yemen Cumhurbaşkanının önerdiği çözüm planının halkın asgari taleplerini bile karşılamadığını belirten Ali Buheyti, yolsuzluklarla mücadeleye dair hiçbir önlem içermeyen planın göstericiler tarafından reddedileceğini söyledi ve “Husiler, meydanlardaki tek grup değil” dedi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-09-2014 06:24 - 862 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım