Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Ali'nin ordusunu Kur'anla dağıttılar
Özgündüz'den topluma yönelik önemli mesajlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2013 17:58 - 914 Okunma

Müslümanlar İçin En Büyük Tehdit Münafıklardır

Geçtiğimiz hafta, Dünya Caferi Âlimler Birliği “Cabir”in organizasyonuyla gerçekleşen, Velayet Tv Genel Müdürü Ayetullah Dr. Kazvini’nin ziyaretine de değinen Özgündüz, “Konusuna bu kadar hâkim ve Allah’ın lütfettiği bir hafızayla alanında uzman olan, soydaşımız Dr. Kazvînî, teknik ekibi ve beraberindeki heyetiyle beraber burada seminerler verdiler.

Başkasına sövmek değildir Ali vilayeti.  Önce Ali vilayetini doğru anlamak, karşı tarafı da sövmeden, kırmadan, onu da doğru anlamak, “kim kimdir, neyin nesidir” gibi soruları doğru anlamak ve doğru anlatmak, Ali vilayeti nasıl anlanmalı, nasıl anlatılmalı, nasıl savunulmalı, konular bunlardı. Şia dünyası bugüne kadar ilmi açıdan böyle bir çalışmayı ilk kez gerçekleştirdi.

Bu seminere davet edilen âlimleri, bir Muaviye uşağı engellemeye çalışsaydı, onun niyetini o âlimler hemen anlar, kulak asmazlardı değil mi? Peki, sözüm ona Ehlibeyt alimleri adına, ulemayı arayıp bu seminere katılımı engelleyen kişi için ne denilmeli?” dedi.

“Peygamber Efendimiz demişti ki, ben sizin için kâfirden korkmuyorum (çünkü kâfiri tanıyorsunuz,  kâfir gelip sizin dininizle ilgili bir şey konuşsa da reddedersiniz), müminden de korkmuyorum (Allah imanlı adama kötü bir şey nasip etmez, fitne nasip etmez), ama dili alimce konuşan ama kalbi nifak dolu münafıktan sizin için korkuyorum.

Birliğimiz Namusumuzdan Önce Gelir

Ben de diyorum ki, bugüne kadar bu toplumun bölünüp dağıtılması için birçok oyunlar oynandı, sağdan, soldan, ırklardan, mafyalardan vesaire. Hepsi geldi geçti, önümüzde ceket düğmelediler. Fakat şimdi onların yerini adları âlim olanlar aldı, onlar bu toplumu bölüp dağıtmak için uğraşıyor. Bunlar sizin amcaoğlu, dayıoğlu veya başka bir akrabanız da olabilir. Bunların tek meselesi, Şia’nın buradan yükselen sesini kısmak, burayı dağıtmaktır. “Kerbela’ya, Meşhed’e götürme” vaatlerine kanıp düşüyorsunuz peşlerine. Hiç düşünmüyor musunuz, bu değirmenin suyu nereden geliyor?

Bilmiyor musunuz ki, Ali’nin ordusunu Kuran ile dağıttılar, bu oyuna daha kaç defa geleceksiniz? Muaviye’nin işi bitmişti, Kuran’ı taktılar mızrakların ucuna, Ali dedi ki “Kuran-ı Natık benim, bunlar Kuran’ı istismar ediyor, bunlara izin vermeyin.” Ama Ali’yi dinlemediler, hatta kâfirlikle suçladılar, ellerini bağlayıp Muaviye’ye teslim etmekle tehdit ettiler.
Bugün de aynı oyunlar dönüyor, bütün işini gücünü bırakıp, burayı dağıtmaya çalışanın ismi âlim midir, Ayetullah mıdır, ne olursa olsun. Eğer siz de onlara katılıyorsanız, buranın dağılmasını istiyorsanız, hep beraber karar verin, benim de başım üstüne, hep beraber dağıtalım. Ama biz bir şey söyledik ve söz verdik, dedik ki, birliğimiz namusumuzdan da önce gelir, eğer sözünüzün arkasındaysanız, duruşunuz da ona göre olsun. Her gelen buradan otobüslerle adam götümesin, haksız mıyım?"
 
"Hayrımda, şerrimde yanımda olmayan, burayı av gözüyle gören, burayı dağıtmayı hedefleyenin arkasından, adı alim diye takılıp gitmemelisin, onurlu duruş göstermelisin. Burada yıllardır Kuran dersi veriliyor, ama adam gelip buradan gençleri alıp başka yerlerde Kuran dersi veriyor ve bu nasıl bir Kuran dersiyse, o derse katılan artık mescide gelmiyor.

Buradaki dünyaya örnek Âşûrâ merasimini bırakıp, Âşûrâ’yı sulandırmak isteyenlerle birlikte başka ortamlarda düzenlenen meclislere katılıyorsun. Kendisi Erbain’i bu ülkeye tanıtan adam, elli dolar bahşiş için onun bunun kuyruğu oluyor, böyle onur, böyle şeref olur mu? Ben bu tür adamları safımda istemiyorum, bunların safı Ali safı değildir. Onların yeri Muaviye sofrasıdır. Bu saflar, onurluların safıdır, sapkınlar gitsin başka yerde yaşasın, birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Gidip başka yerde yaşayamazsın değil mi, çünkü o zaman kendine bile sahip çıkamazsın, her şeyini elinden alırlar, o zaman gölgesinde yattığın arabanın kıymetini bileceksin.

Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın, bozmak isteyenlere de fırsat vermesin.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
10-04-2013 17:58 - 914 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
28-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım