Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Fatıma'ya Sevgi Seli
Hz. Fatıma doğumunun 1441. yılında çoşkuyla anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-05-2012 16:57 - 2001 Okunma

 

Hz. Fatıma’nın 1441. Doğum yılı ve Dünya Müslüman Kadınlar Günü programı büyük bir coşkuyla yapıldı.

Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen kutlama programı İstanbul Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Eski İngiltere Devlet Başkını Tony Blair’in Müslüman olan baldızı Sara Booth ve Tahran Üniversitesi İlahiyat ve Felsefe bölümü öğretim üyesi Dr. Tuba Kirma’inin de konuşmacı olarak katıldığı program Şahintepe İmam Rıza Camii imamı Ş. Muhammet Karabulut’un Kura’nı kerim okumasıyla başladı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından kürsüye gelen Zehra Ana yardımlaşma ve dayanışma derneği başkanı Meftune Atam törende emeği geçenlere teşekkür ederek bizi bir araya getiren şeyin Fatıma sevgisi olduğunu ifade ederek Cennet kadınlarının hanımefendisi Hz. Fatıma’nın Müslüman kadın için en yüce örnek olduğunu söyledi. Müslüman kadınların 21. Yüzyılda karşılaştığı sorunların ancak Hz. Fatma’yı örnek alarak çözüme kavuşacağını ifade eden Dernek Başkanı Meftune Atam dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

   Törende konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz Hz. Fatıma’yı anlamanın, onu örnek alarak yaşamanın önemi üzerinde durarak onunla hiç kimsenin fazilet yarışına giremeyeceğini söyledi. Özgündüz  Hz. Fatıma’nın babası, kocası ve evlatlarıyla evrenin yaradılış sebebi olduğunu söyleyerek bunu idrak etmeden onu doğru anlamanın mümkün olamayacağını ifade ederek Fatıma zikrine Allah’ın büyük değer verdiğinin altını çizdi.

Gazeteci aktivist Sara Booth ise kadının toplumdaki yeri ve saygınlığının korunması konusunu ele alarak kendi hayatından örnekler verdi. Booth 21. Yüz yılda kadının bir sömürü sektör ü haline getirildiğini ve bir meta aracı olarak görüldüğünü örneklerle anlatarak kadınların bu menfur durumdan kurtulmalarının tek çözüm yolunun da rol model olarak Hz. Fatıma’yı örnek almalarıyla mümkün olacağını söyledi.

 Kendi çocuklarının da Müslüman olmayı kabullendiklerini söyleyen Sara Booth beni İslam’la şereflendiren Allah’a hamdolsun diye konuştu.

Programa İran’dan katılan Tahran Üniversitesi İlahiyat ve Felsefe bölümü öğretim üyesi Dr. Tuba Kirmani ise konuşmasında Hz. Fatıma’nın faziletleri üzerinde durarak onu örnek almanın Müslüman kadın için tek kurtuluş yolu olduğunu söyledi. Kadınların günümüzde örnek aldığı şahsiyetlerin kadını kişiliksizleştirdiğini ifade eden Dr. Kirmani, kadınlar her iki cihanda saadet bulmak istiyorlarsa Peygamber kızı Fatıma’yı anlayıp onun yaşantısını yaşam tarzı edinmeleri gerekiyor diye konuştu.

Kısa adı CABİR olan Dünya Caferi Alimler Derneği Başkanı Hamit Turan da törende yaptığı konuşmada bütün Müslümanların namazlarının ardından çektikleri tespihin Allah tarafından Fatıma’ya en güzel armağan olarak verildiğini, namazlardan sonra mutlaka Hz. Fatıma tesbihini çekilmesini, Hz. Fatıma’nın  "Nur duasının çokça okumasını tavsiye ederek programı tertip edenlere teşekkür etti.  

İran İslam İnkılâbı İstanbul Başkonsolosu Mahmut Heydari de programda kısa bir selamlama konuşması yaparak böylesi anlamlı bir toplantıda bulunmaktan büyük onur duyuyorum diyerek Türk milletinin Ehli beyt dostu, Hz. Fatıma aşığı olduğunu dile getirdi.  


Programda Zehra Ana Derneğinin çalışmalarını anlatan Sinevizyon gösterisiyle devam eden program, Kum Sanatçısı Veysel Çelik Demir’in sunumu, Zehra ana çocuk korusu, tiyatro gösterisi ve Kenan Beyazıt’ın okuduğu şiir katılımcılara duygu ve coşku dolu anlar yaşattı.   

 Törene Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, dernek yönetim kurulu üyeleri, Dünya Caferi Alimler Derneği yönetim kururulu üyeleri, Caferi din alimleri, denrek yöneticileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin yanısıra binlerce kişi katıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-05-2012 16:57 - 2001 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım