Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Mehdi (a.f)'nin Viladeti Almanya’da Kutlandı
Hz.Mehdi’nin 1181. viladeti Almanya’nın Nürnberg şehrinde, Nürnberg Ehlibeyt Derneğinin organize ettiği programla büyük bir coşkuyla anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-06-2015 08:56 - 2244 Okunma
Hz. Mehdi’nin viladeti dünyanın dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Kutlanma törenlerinden biri de Almanya’da gerçekleşti.
 
6 Haziran Cumartesi Günü Almanya’nın Nürnberg şehrinde Nürnberg Ehlibeyt Derneğinin organize ettiği viladet programına Avrupa’nın dört bir yanından Ehlibeyt Dostları katıldı.
 
Kasım Alcan’ın sunduğu program Nürnberg Ehlibeyt Cami İmamı Ahmet Talayhan’ın Kuran’ı Kerim tilaveti ve ardından yaptığı hoş geldiniz konuşmasıyla başladı.
 
Talayhan’ın ardından Mehdilik inancını anlatan bir video klip izletildi.
 
Klibin ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz bir konuşma yaptı. Özgündüz’ün konuşmasından bazı satır başları şöyle:  “Sizler Avrupa’nın dört bir yanından gelerek İmam Mehdi aşkıyla bu salonu doldurdunuz sizleri tebrik ediyorum. Bu Amelleriniz yarın Ferec günü karşılığını bulur inşallah.”diyerek katılımcılara teşekkür etti.
Özgündüz: “Benim, Necef’te talebelik yıllarımdan beri en büyük arzum Allah’ın bana bu mektebe hizmet etmeyi nasip etsin ve hizmeti şehadetle taçlandırsın. Şehadet anında son nefesimde İmam-ı Zaman gelsin iyi bir dostsun desin bunun için bir can değil bin can feda olsa değer
 
Amellerimiz İmamıza sunulur öyle yukarı gider, İmamımızda uygun görürse bizim için yalvarır yakarır Rabbimize amel defterimiz öyle yukarı çıkar. Rabbim bizi o gün yüzü ak olanlardan etsin” dedi.
 
Özgündüz’ün ardından, Almanya’daki iş adamlarımızdan Ehlibeyt Meddahı Erol Buyruk’un okuduğu ezgiler programda büyük coşku oluşturdu.
 
Buyruk’un ardından Ehlader Başkan Yardımcısı Ş. Bayram Turan kürsüye geldi. Turan: “Müminlerin göz nuru İmam-ı Zaman’ın rızasını kazanmaktır bütün arzumuz. İmam-ı Zaman zuhur ettiğinde halka huzur ve mutluluk getirecektir” dedi.
 
Berlin Alul Beyt Kültür Müdürü Ş. Kerim Uçar’da bir selamlama konuşması yaptı. 
 
Uçar’ın ardından Ehlibeyt Şairi Velayet Aytan şiirlerini okudu. 
 
Belçika Beringen Ehlibeyt Cami İmamı Seyyit Musa Atış bir konuşma yaptı. Atış: Allah’ın sona bıraktığı hüccet gaipte gözden uzakta yaşamaktadır. Gaipte yaşama örneğini daha önce bir çok Peygamberimizde de görüyoruz. Ehlibeyt hakka giden yegane yoldur yeryüzünde. Bu sebepten tarihe baktığımızda Ehlibeyt’ten kopanlar yanlış yollara girmişlerdir. Suriye, Bahreyn, Yemen bunların en güzel örneğidir.
 
Viladet programı İmam Mehdi için kesilen pasta ile son buldu.
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-06-2015 08:56 - 2244 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım