Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hz. Zeyneb'in Doğum Günü Tahtakale’de Kutlandı (FOTO)
Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Peygamberin (s.a.a) torunu, Hz. Ali (a.s) ve Hz. Fatıma'ın (s.a) kızı Hz.Zeyneb-i Kübra’nın kutlu doğum günü 21 Ocak Pazar Günü Saat 14:00’da Zeyneb-i Kübra Camii’nde coşkuyla kutlandı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-01-2018 12:16 - 1495 Okunma

Dünyanın birçok ülkesinde Hz Zeneb'i (s.a) anma ve kutlama etkinlikleri düzenlendi. İstanbul'daki kutlamaların adresi Avcılar Tahtakale Zeynebi Kubra Camisi oldu.

Hz. Zeyneb-i Kubra (as)’ın kutlu doğum günü programına İstanbul’daki Ehl- i Beyt dostları büyük ilgi gösterdi.

Zeynebi Kubra Camii Derneği’nin ve Gençliği’nin hazırlayıp sunduğu kutlama programı Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Bölge cemaatlerinden gösterilen ilgi nedeniyle kutlama alanında yer sıkıntısı ve izdiham yaşandı.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün katılımıyla büyük ilgi gösteren Zeyneb-i Kübra Camii gençleri dışarıda pankartlarla karşıladı. Programa CABİR Başkanı Ş. Hasan Karabulut, CABİR alimleri, bölge camilerden cemaatlerimiz ve dernek yöneticileri iştirak etti.

Ev sahibi olarak katılımcılara hoş geldiniz konuşmasını yapan Hz. Zeyneb-i Kubra Camii İmamı Ş. Ali Koç: “Bizleri bir araya getiren, bir arada tutan Ehlibeyt sevgisidir. Bu sevgi bilinçli bir sevgidir; biz bu sevginin gereğini yerine getirmekteyiz. Hz. Zeyneb’in (s.a) mesajını taşıma, yaşatma amacındayız.
Onun özel biri olduğu doğduğu günde isminin koyulmasından belliydi. İmam Ali ve Hz.Fatıma (s.a) isim koymak için Hz. Resulullah (sav)’a müracaat etmişti. Hz. Resulullah da Allah’a yönelerek onun ismini belirlemiş, yanağını yanağına koyarak gözyaşlarıyla ıslatınca Hz.Fatıma babasına ağlamasının sebebini sorunca, Hz.Zeyneb’in musibetler anası olacağını söylemişti. Hz.Zeyneb’in (s.a) büyük bir ilme sahip olduğunu söyleyen Koç, O beş yüce kişiden, Hz. Resulullah, Hz.Ali, Hz.Fatıma, Hz.Hasan ve Hz.Hüseyin’den terbiye almıştır, aklı ve ilmi belirgin özelliklerindendir .” dedi.



Programda Özgündüz'e sevgi seli vardı.
Türkiye Caferileri Lideri Özgündüz, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.
Özgündüz şunları söyledi: "Kusursuz İslam kadını örneği sunan imam kızı, imam bacısı, imam halası Hz. Zeyneb'in (s.a) viladeti münasebetiyle siz değerli Zeyneb aşıklarına tebriklerimi arz ediyorum. Hz. Zeynep yezidin sarayında bütün zulüm ve baskılara rağmen ilkeli ve yiğitçe bir duruş sergilemiştir. Zeyneb, bir erkek için bile tahammülü zor olan musibetlere karşı da dik durmuştur. Bu dik duruşuyla kadınlara yüz akı olmuştur, bir kadın ne kadar güçlü ve ne kadar dayanıklıdır, bunu ortaya koymuştur.. Kadınlar, siz Zeyneb'in peşinden gidin. Zeyneb'in peşinden karınca hızıyla da gitseniz, bir gün Zeyneb'e (s.a) ulaşacaksınız. Siz O'nun izinden gidin, ruz-i mahşerde göreceksiniz ki, Zeyneb sizin omuzlarınızdan tutacaktır. Zeyneb, Allah'ın yolunda neyi varsa verdi. Zeyneb, Allah katında çok değerlidir. Sözlerinin sonunda birlik mesajları veren Özgündüz “Camiamızın başarısı birliği sayesindedir. Allah birliğimizi daim etsin. Zeynebiye toplumu sayısız camiler yapmış, müesseseler oluşturmuştur. Hz.Zeyneb’in adını taşıyan bu Külliyemiz de Ehlibeyt dostlarının yardımlarıyla tamamlanacaktır.” dedi.

Konuşmalardan sonra minik kızlar gurubu Hz Zeynep (s.a) için yapmış oldukları koro çalışmalarını sergilediler. Hz. Zeyneb’in (a.s) anlatan şiirler okundu. Viladeti münasebetiyle pasta kesildi. Kutlama etkinlikleri yemek ikramı ile son buldu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-01-2018 12:16 - 1495 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım