Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İbadi: 'Katliam cezasız kalmayacak'
Kimlikleri tespit edildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2014 07:36 - 862 Okunma

 Irak'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar İbadi, terör örgtü IŞİD'in Haziran ayında Tikrit kentindeki askeri birlikte gerçekleştirdiği katliamın cezasız kalmayacağını belirtti.
İbadi, yazılı açıklamasında, "Tikrit'teki korkunç ve vahşi katliam cezasız kalmayacak. Bu suçu işleyen korkakları yakalayıp cezalandırmak için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz" ifadesini kullandı.

Katliama ilişkin soruşturmayı yürüten komiteden gelen raporu kamuoyuyla paylaşacaklarını aktaran İbadi şunları kaydetti:

"Akan Iraklı kanının karşılıksız kalması kabul edilemez. Vatandaşın kanı ve onurunu korumak için var gücümüzle çalışacağız. Ülkenin her tarafı IŞİD militanlarından temizlenecektir."

'Kimlikleri tespit edildi'

Irak Başbakanı Nuri Maliki ise haftalık televizyon konuşmasında, 'Spyker katliamında' hayatını kaybedenlerle ilgili çalışmalarda bulunmak üzere toplanmayı kabul eden parlamentoya teşekkür etti. Söz konusu olaya değinen Maliki, "Katliamı yapanlardan bazılarının kimlikleri tespit edildi" dedi.

Dünyanın, sonunda terör örgütü IŞİD tehlikesini fark edebildiğini ve ona karşı savaşmak için birleştiğini dile getiren Maliki, "IŞİD militanları, ciddiyeti ve gücü gördükten sonra Musul'dan kaçmaya başladılar" diye konuştu.

"Spyker Askeri Üssü"ndeki katliam

Musul'da sonra 12 Haziran'da Tikrit'teki Spyker Askeri Üssü'nü ele geçiren IŞİD, Twitter hesabında yüzlerce kişinin kurşuna dizildiği bir video paylaşmış, Irak parlamentosuna yakın kaynaklar da söz konusu olayda aralarında öğrencilerin de bulunduğu güvenlik görevlisi, bin 700 kişinin öldürüldüğünü ifade etmişti.

Askeri üs, IŞİD'in kontrolüne geçtikten birkaç gün sonra hava destekli operasyonla Irak ordusunca geri alınmıştı.

Spyker Askeri Hava Üssü'nde eğitim görüp, IŞİD saldırılarının ardından kaybolduğu belirtilen öğrencilerin yakınları, dün başkent Bağdat'ta parlamento binasının kapılarını kırıp içeri girerek, yetkililerden 2 aydan fazla süredir "kayıp olan çocuklarının akibeti" hakkında bilgi istemişti.

Parlamentonun bu konuyu görüşmek üzere çarşamba günü toplanması bekleniyordu.

Terör örgütü IŞİD, Irak'ın Musul kentini kontrol altına aldıktan sonra başkent Bağdat'ın 180 kilometre kuzey batısındaki Tikrit'i ele geçirmişti. IŞİD militanları kısa bir çatışmadan sonra Selahattin polis müdürlüğü binası başta olmak üzere Selahattin İl Meclisi, 4. bando komutanlığı karargâhı ve birçok devlet kurumunu kontrol altına almıştı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2014 07:36 - 862 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım