Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır'da İsrail’i telin mitingi
IŞİD ve İsrail birlikte lanetlendi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-07-2014 10:44 - 1556 Okunma

  Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği tarafından organize edilen Türk Eğitim Sen, Eğitim Birsen, İHHA, Nuhun Gemizi Derneği, Gün Işığı derneğinin destek verdiği Iğdır’da yaşayan Caferi ve Sünni mezheblerine mensup vatandaşların el ele gönül gönüle katıldığı ‘İsrail’in Gazze’de Ve İşid’in Irak’ta Türkmenlere Yaptıkları Katliamları’ telin amaçlı basın açıklaması yapıldı.

Cuma Namazı Çıkış Zübeyde Hanım Bulvarında ‘İsrail’in Gazze’de Ve İşid’in Irak’ta Türkmenlere Yaptıkları Katliamları’ telin amaçlı basın açıklamasına yoğun katılım oldu.. Zübeyde hanım bulvarında yapılan basın açıklaması Behlül Salmanlı tarafından okunan Kuran-ı kerim okumayla başladı.

  Ardından konuşan Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, “Bugün Gazze’de tarihin en büyük soykırımlarından birisi yaşanıyor. Gözü dönmüş Siyonist İsrail masum insanları öldürüyor. Dünya da bunu seyrediyor. Dünyanın neresinde olursa olsun zalimlerin zulmüne son vermek için burada toplandık. Irakta İşid denilen canilere, Filistinde İsrail canilerine karşı yine ABD ve Fransaya tepki olsun diye burdan haykıracağız. Bizler hiç bir zaman oyuna gelmedik bundan sonrada gelmeyeceğiz. Bizim için şu bu mezhep önemli değildir.

Bizim için Kelimeyi şehadeti getiren, Allah’a ve Peygamber’e inanan herkes birdir. Devletimizi ve Bayrağımızı korumak için her zaman ölmeye hazırız. Müslüman olan herkes bizim kardeşimizdir. Daha sonra konuşan Ehlibeyt Alimleri Derneği başkan yardımcısı Kurban Ulusöz’de, “Eli kanlı israil günlerdir gazzeyi bombalamakta ordaki kardeşlerimizi öldürmektedir. Biz müslümanlar filistinle beraber ilk kıblemiz olan mescidi aksanın esir olmasının acısını yaşıyoruz. Düşman israil ve onun dostları olan ABD ve Avrupa ülkelerinin son olaylarla ilgili açıklamaları ortadadır.

Buda gösteriyorki müslümanların dostu yoktur. Filistin bugün İslam dünyasının bölük pörçük olmasının bedelini ödüyor. Son yıllarda islam dünyasının kalbine sokulmaya çalışılan messeb fitnesinin asıl amacı kudüsü unutturmaktır. Onlar ne şiileri sever nede sunnileri onların tek derdi islam dünyasını sömürmektir. Amaçları yaklaşık 35 yıldır Filistin için mücadele eden islam dünyasının şerefli evlatlarını şii, sunni diye ayırıp müslümanların belini kırmaktır. Iğdır’ın şii sunni müslüman evlatları etrafımız yangın yerlerine dönmüş düşmanın kirli elleri bu yangını büyütmek için uğraşıyor.

Müslümanların adını şii sunni diye değiştirip ikisinide zayıflatmak istiyor. Şerefli Iğdır halkı bu fitneyi elinin tersi ile itmiştir. Ne demek şii, ne demek sunni biz müslümanız biriz. Kudüsü unutmayın kudüs özgürlüğüne kavuşuncaya kadar. Ramazanın son cuması kudüs günüdür.” dedi. Basın açıklamasına katılanlar, ”Şii, Sünni kardeştir vahabiler kalleştir. Kahrolsun israil, Katil israil filistinden defol, Şii, Sünni kardeştir İsrail kalleştir” sloganları atıldı. Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal bizzat basın açıklaması yerinde bulunarak basın açıklamasını sağlıklı bir şekilde yapılmasını sağladı.

Miting sonunda Iğdır Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, Iğdır Valisi Davut Haner ve Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal’a ve mitinge katılanlara teşekkür etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-07-2014 10:44 - 1556 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım