Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iğdır Müftüsü'nün raporuna CABİR'den tepki
Rapor esef vericidir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2013 17:08 - 1608 Okunma

 Iğdır Müftülüğünün hazırladığı rapora tepkiler sürüyor. Dünya Caferi Alimler Birliği'nden de  rapara tepki geldi. CABİR'den yapılan açıklama şöyle:

Bismih-i Teala

Iğdır il müftüsünün talihsiz ve rahatsız edici raporu, dinimiz adına İslami birliğimizi ve ülkemiz adına da ulusumuzun kardeşliğini ve bir arada huzur ve güven içerisinde yaşamını rahatsız etmektedir. Özgürlüklerin sosyal hayatta yer bulmaya başladığı, hak ve hukukun sahiplerine verildiği, inançlara karşı saygının geliştiği bir dünyada, ülkemizin en hassas kurumlarından biri olan Diyanet tarafından tayin edilmiş olan, bir ilin dini inançlarını koruyup, ahlaki değerlerini oturtup, o şehirde kardeşlik ve dostluğu pekiştirmekle mükellef olan bir kişinin görevine ve mesleğine tamamen aykırı bir şekilde beyanatta bulunması esef vericidir.

Ülkemiz ve ulusumuzun daha güvenilir, adalet, anlayış, saygı ve sevginin daha egemen olması gereken bir yapı içerisinde olmasını amaçlayarak TBMM’nin bu değerleri hayata geçirme adına bütün ülke vatandaşlarını her açıdan memnun edecek nitelikte kanunlar hazırlayıp ülke ve milletimizin birlik ve beraberliğini koruyup, ülkemizi ve milletimizi ileri medeniyetler seviyesine taşıma yönündeki çabalarının olduğu böyle bir dönemde, ülkemizin hassas bir bölgesi olan Iğdır ilimizde, devlete mensup olan bir müftünün, o bölgenin halkının tamamını aşağılayıcı nitelikte tabirler kullanarak rapor hazırlaması hiçbir akıl ve mantıkla bağdaşmamaktadır.

Devletimizi temsil makamında olan mülki amir sayın valinin bu raporu teyit ederek ilgili makamlara göndermesi endişe verici ve düşündürücüdür. Bu raporun içerisinde o bölgede yaşayan Kürt kardeşlerimize yönelik terörist nitelemesini yakıştıracak tabirler kullanılmıştır. Bundan daha ağır ithamlar ise Azeri/Caferi toplumuna ve onların din âlimlerine yönelik bidat ve hurafelerle halkı cahil bırakma iddiaları ise tamamen hedef saptırma ve gerçek dışıdır.

Gerçekleri yansıtmayan ve devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışan bu raporun içeriğini şiddetle kınıyor, bunu söz konusu müftünün hazırladığı kesinlik kazanması durumunda da bir an önce görevden alınmasını bekliyoruz.

Biz ülkemizin bekanı ve milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını temin eden adımların atılmasını ve ülkemizin milli ve manevi değerlerinin korunmasının gerekliliğine inanıyoruz. Bu hususta başta devlet kademelerinde görev alanlar olmak üzere herkesin aynı duyarlılığı göstermesini bekliyoruz.

Bahse konu menfur rapora tepki olarak Iğdır Ehl-i Beyt Âlimleri Derneği tarafından kamuoyuyla paylaşılan bildiriyi destekliyor, halkımızı bu tür fitnelere karşı uyanık ve temkinli olmaya davet ediyoruz.
 

Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR)

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-10-2013 17:08 - 1608 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
16-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım