Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İmam Ali Aşıkları Bağcılar’da Buluştu (Foto)
Şah-ı Merdan İmam Ali (as)’ın 1459. doğum yıldönümünde, Bağcılar İmam Ali Cami Derneği’nin organize ettiği programla büyük bir coşkuyla anıldı. İmam Ali (a.s)’ın viladeti Dünya’da ve ülkemizde düzenlenen törenlerle kutlanıyor. Ülkemizde en kapsamlı viladet programı Bağcılar İmam Ali Caminde yapıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-05-2015 17:26 - 1750 Okunma
3 Mayıs Pazar günü Bağcılar İmam Ali Cami Derneği tarafından düzenlenen kutlama töreni, Bağcılar İmam Ali Cami’nde gerçekleşti.Her kesimden Ehlibeyt sevdalılarının büyük ilgi gösterdiği törene yurtiçi ve yurt dışından da önemli isimler katıldı.
 
Programın sunuculuğu Bağcılar'ın eğitimcilerinden Azim Carfi'nin üstlendiği program, CABİR Alimlerinden Ş.Hüseyin Çaça’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından programın ev sahipliğini yapan CABİR Başkanı ve Bağcılar İmam Ali Cami İmamı Ş. Hasan Karabulut bir konuşma yaptı.
 
Karabulut İmam Ali (a.s)'ın faziletlerini anlattıktan sonra şunları söyledi: " Bugün yaşadığımız bu dini Ebu Talib Oğlu Ali'ye borçluyuz. Bizler İmam Ali'ye aşığız buraya aşkımızı ilana gelmişiz, biz Ali'ye bağlıyız bağlılığımızı ilana gelmişiz."
 
Karabulut'un konuşmasının ardından İran İslam Cumhuriyeti'nden programa gelen
Hüccet’ul-İslam Fardi Asr bir konuşma yaptı. Asr konuşmasında İmam Ali (a.s)'ın doğumundaki faziletleri anlatarak: Kâbe’de doğmak Dünya'nın kuruluşundan bugüne bir tek Hz. Ali'ye nasip olmuştur" dedi.
 
Asr'ın ardından CABİR Âlimlerinden Ş. Ammar İlter'in okuduğu 'Ehlibeyt'i sevmeden olmaz ki' adlı şiir programda büyük coşku oluşturdu.
 
İlter'in şiirinin ardından Çerkezköy Ehlibeyt Dergâhı Dedesi Sinan Boztepe bir konuşma yaptı. Boztepe: Allah Hz. Âdem’e bir nur verdi Ali-Muhammed nuru. O nur Hz. Âdem’den sonra sırayla tüm Peygamberlere geldi. Bu nur en son Hz. Abdulmuttalib'e geldikten sonra ikiye ayrıldı. Biri Abdullah'a, biri Ebu Talib'e geldi. Hz. Abdullah'tan Hz. Resullah (s.a.v) geldi, Hz. Ebu Talib'ten Hz. Ali (a.s.) geldi" dedi.
 
Boztepe'nin ardından CABİR Âlimlerinden Ş. Mehdi Aksu bir konuşma yaptı. Aksu:  Âlemde en bağrı yanık en çok zulüm gören İmam Ali'ydi. Bir insan eliyle diliyle kalemiyle İmam Ali (a.s)'ın yoluna hizmet ederse İmam Ali (a.s)'ın yüreğini ve bu vesileyle de Zamanımızın İmam’ının yüreğini serinletmiş olur” dedi.
 
Aksu'nun ardından Zeynebiye Cami İmamı Ş. Hamit Turan kürsüye geldi. Turan kıssalar ve hadislerle İmam Ali (a.s)'ın faziletlerini anlatarak İmam Ali (a.s) için yazdığı şu beyiti okudu:  Zerrat-i Alemin beşerde tageti sa'y olabilmez Ey Şah-ı Vilayet Beşeriyette sana tay olabilmez.  
 
Turan'ın konuşmasının ardından Bağcılar İmam Ali Gençliğinin hazırladığı, İmam Ali (a.s)'ın kutlu doğumunun anlatıldığı tiyatro gösterisi büyük ilgi gördü
 
Program İmam Ali (a.s) ile ilgili okunan methiyelerle son buldu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-05-2015 17:26 - 1750 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım