Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İmam Hasan Müçteba (as) şehadet yıldönümü
Velayet semasının üçüncü yıldızı İmam Hasan Müçteba (as) şehadet yıldönümünde Esenyurt İmam Hasan Camii'inde binlerce Ehlibeyt dostu tarafından anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-12-2015 15:22 - 9592 Okunma

Velayet semasının üçüncü yıldızı İmam Hasan Müçteba (as) şehadet yıldönümünde Esenyurt İmam Hasan Camii'inde binlerce Ehlibeyt dostu tarafından anıldı.

13 Aralık  Pazar günü öğle namazının ardından İmam Hasan Camii'nde  İmam Hasan (as)'ın şehadeti için  düzenlenen yas merasimleriyle anıldı.
Program Zeynebiye Camii İmamı Ve Cabir Alimlerinden Şeyh Ehed Talan'ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. İmam Hasan (a.s)'ın şehadeti münasebetiyle katılımcılara seslenen İmam Hasan  Camii İmamı Ş. Turgut Beyhan, "bu acı günler dolayısıyla başta İmam-ı Zaman olmak üzere, taklit mercilerimize, ulemamıza ve azizimiz, değerli liderimize ve Ehl -i Beyt dostlarına, Ve İmam Hasan Camii Cemaatine  başsağlığı arz ederek başladığı konuşmasında Hazreti Peygamber'in vefatının ardından Ehl-i Beyt'e yapılan eziyetleri anlattı. İmam Hasan (as)'ın çektiği acılara da değinen Beyhan  "İmam Hasan'ı tek bıraktılar, Muaviye ile barışa zorladılar." dedi. İslam düşmanlarının İmam Hasan (as)'ın cenazesine bile saldırdığını anlatan Beyhan, Hazreti Peygamber'in vefatıyla birlikte Ehlibeyt'e zulümlerin arttığını vurguladı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Cabir Başkanı Şeyh Hasan Karabulut;''İmam Hasan (a.s) a yapılan zulümlere değinen Karabulut, ümmetin Peygamber Efendimizin Ehl-i Beytine sahip çıkılmadığının altını çizdi. Bu ne Peygamber sevdasıydı ki 3 gün defnedilmediğine değinen Karabulut, Peygamber ve Ehl-i Beyt sevgisinin sadece Şia'lara özel olmadığını ve tüm islam alemine ait olduğunu söyledi.

Karabulutun Sohbetinin  sonunda Esenyurt İmam Hasan Camii imamı Şeyh Turgut Beyhan'nın  mersiyesi  ile   gözyaşlarına bulunan  Ehl-i Beyt dostları, Beyhanın okuduğu   sinezene eşlik ettiler. 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-12-2015 15:22 - 9592 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım