Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İmam Mehdi (af)'nin Doğum Günü Coşkusu
Caferider'in anma ve kutlama etkinliğine binlerce kişi katıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-07-2012 10:20 - 2230 Okunma

Hz. İmam Mehdi (af)’in doğum günü İstanbul Halkalı’da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Caferider tarafından düzenlen Hz. Mehdi (af)’yi anma ve kutlama etkinliği, Kur’anı kerim okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç yaptı. Kılıç, katılımcılara teşekkür ederek adelet kavramı üzerinde durdu. Sinan Kılıç, eğer adalet kavramı ortadan kalkarsa onun dayanağı olan barış, eşitlik hakça paylaşım da ortadan kalkar. İnsan fıtratına yaraşır, insanca yaşama kavramları ortadan kalkar. Zulmün zirve yaptığı bir çağda yaşamaktayız. Zulmün, adaletsizliğin, haksızlığın tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Bizim Allah'tan duamız zulmün ve adaletsizliği ortadan kaldıracak olan İmam Mehdi (af)'nin zuhurunun acil olmasını  diliyoruz diyerek,  MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan ve CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz’ün mesajlarını okuyarak konuşmasını bitirdi.

İmam Mehdi (af)'yi Her Zaman Anıp Adını Haykıracağız

Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz törende yaptığı konuşmada İmam Mehdi (af)’in özelliklerinden bahsederek onun gelişiyle beraber bir gecede bütün dünya mazlumlarının gönlüne daha ilk beyanatıyla esenlik verecek, bütün dünya onun sesini duyacak, yüzünü görecek ve çağrısını duyar duymaz da lebbeyk diyeceklerini ifade eden Özgündüz, Bu nasıl bir mucize ki o an bütün mazlum ve mustazafların gönlü sürür bulacak ve insanlığın bütün gündemi bu evrensel inkılâbın lideri olacak. Herkes onu konuşacak. Adaletin, zulme, iyiliğin kötülüğe, ilmin cehalete galip geldiği bir inkılâp gerçekleşecek.

Bunlar bizim hayal kurduğumuz şeyler değil bunlar peygamberimizin ve onun Ehli Beyti’nin bize müjdelediği şeydir. Bu Allah’ın müjdesidir. O yaratılışın müjdesi, İsa’ın, Musa’nın, İbrahim’in, Muhammed Mustafa’nın müjdesidir. Allah’ın yeryüzünde halifem dediği her nebinin müjdesidir diyen Selahattin Özgündüz sözlerini şöyle sürdürdü: Adalet, hürriyet ve eşitliğin hüküm süreceği. devleti kerimenin kurucusu olacak imam Mehdi’nin adı geldiğinde imamlar ağa kalkardı. O imam zuhur ettiğinde yaşadığımız bu şehri de görmeyi arzu edecektir diye düşünüyorum. Bütün embiya ve evsiya bu devleti kerime için mücadele etmiştir. Onun için, her zaman İmam Mehdi (af)’nin adı geldiğinde ona selam gönderip ayağa kalkıyorlardı. O her hüccetten farklıdır.

Kalbimiz ve gönlümüz onun aşkıyla dolu. Onun aşkını sevgisini hep haykıracağız. Onu her zaman anıp, selamlayacağız diye konuşan Özgündüz, kendi yazdığı şiirinden “Yüzündeki benlerine, Zülfikarlı ellerine, mübarek kademlerine, kurban eyle hepimizi, gönder gelsin Mehdimizi” kıtasını okuyarak sözlerine son verdi.  

İnsanlığın O'na İhtiyacı Var

 Kutlama programında konuşan Dünya Caferi Alimler birliği Genel Sekreteri H.Ş.Musa Ayaztekin yaptığı konuşmada, insanlığın var olduğu günden bu yana bir mükemmelin arayışı içinde olduğunu ifade ederek bu mükemmele ulaşma çabaları günümüzde de sürmektedir. Bu arayışın içerisinde adalet, eşitlik ve kardeşliğin hakim olması içindir ancak bunun imam mehdi (as)’ın zuhuruyla gerçekleşeceğini biliyoruz. Allah o günü yakın etsin diye konuştu.

İmam Mehdi (af)'nin Gönlünü Hoşnut Edecek Eylem Ve Söylem İçinde Olmalıyız

Programa İran İslam Cumhuriyetinden katılan İran Vakıflar Genel Başkanı H.İ. Ş. Muhammed Muhammedi ise konuşmasında, İmam Mehdi (af)’in sevgisiyle, muhabbetiyle yaşamak, onun yâr-u yaverlerinden olma çabası içinde olunmasının önemine değinerek, onun gelişiyle insanlığın necat bulacağını ifade etti. Muhammedi, mustazafların ve mazlumların kurtulacağı onun geldiği gün olacaktır. Allah o günü yakın eylesin. O gün Adaletin hakim olacağı, mazlumların kurtulacağı, zalimlerin zelil olacağı gün olacak. Bizler onun geleceği günü kadar O’nun gönlünü hoş edecek eylem ve söylem içerisinde olmamız gerekir diye konuştu.

O'nun Gelişini Büyük Bir İhlas ve Sağlam Bir İnançla  Bekleyeceğiz

Programa Irak’tan katılan büyük taklit mercii Ayetullah Muhammed Said El Hekimin oğlu H. İ. Seyyid İzzeddin El Hekim de bir konuşma yaptı. El Hekim konuşmasında babasının selam ve dualarını ileterek bu güzel toplumun arasında olmaktan onur ve gurur duyuyorum dedi. Hz. Âdem’in bir peygamber olmasına rağmen ve hiçbir toplumu olmamasına rağmen insanlığın halifesiydi. Yeryüzü hiçbir zaman halifesiz kalmamıştır. Yeryüzünde son kalacak insan da Allah’ın halifesidir. Bizim Hz. Mehdi (as) olan inancımız, aynen Nübuvvete olan inancımız ve Peygamberliğin devamını temsil eden bir inançtır.  Hz. Peygamber ve Ehli beyt Mehdilik inancının çok önemli bir inanç olduğunu açıkça beyan etmiştir. O ya aşikârdır ya da gizlidir. Bu inancın Şii-Caferi şemsiyesi altında bulunan herkesin ortak inancıdır. Küçük gaybet ve büyük gaybet döneminde de bu inanç sarsılmadan devam etmiştir. Bu sağlam inanç onun gelişine kadar ve kıyamete kadar devam edecektir. Bizler bu yolu ve inancı sarsılmadan devam ettireceğiz ve onun kerim devletini büyü bir ihlasla beklemeye devam edeceğiz diye konuştu. 

Tören okunan şiir dua ve methiyelerin ardından imsileri Mehdi olanlara çekilişle Mukaddes Meşhed ziyareti hediye edildi.

Anma ve kutlama etkinliğine, Caferider Onursal başkanı ve Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, Irak’tan büyük taklit mercii Ayetullah Muhammed Said El-Hekim’in oğlu Hüccet’ül İslam Seyyid İzzeddin El Hekim, El Hikme Müessesesi dış ilişkiler sorumlusu Hüccet’ül İslam Seyyid Salih El Hekim, İran İslam Cumhuriyeti Vakıflar Genel Başkanı Hüccetül İslam Muhammed Muhammedi, Ayetullah Muhammed Said El Hekim’in Türkmenlerden sorumlu temsilcisi Seyyid Kasım Cemal, Dünya Caferi Alimleri Derneği Başkanı Hamit Turan, Caferi din alimleri, Cem vakfı Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Yüce, Alevi dedeleri,  sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-07-2012 10:20 - 2230 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım