Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İndependent'ten Suudi gerçeği
30 yılıdır terörü destekliyorlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-12-2013 15:59 - 857 Okunma

LONDRA – İngiliz İndependent Gazetesi dünkü sayısında, Suud Ailesi otoritelerinin sözde “cihadçı” olarak adlandırılan radikal terörist grupların oluşturulması ve 30 yıldan fazla bir zamandır korunmasında temel bir rol oynadığını ortaya çıkardı.



Gazete, yazar Patrik Cockbirn’ün “Suudili dostlarımız ortadoğuda toplu kıyımları finanse ediyorlar” başlığı altında getirdiği makalesinde, Amerika Birleşik Devletleri ve ortaklarının terörle mücadelede ortak hareket etmeleri gerektiği yönündeki ısrarlarına rağmen, Suudi Arabistan ve Körfezdeki krallık rejimlerine cihadçıların finanse edilmesini durdurmaları için yeteri derecede baskı yapamadıklarını belirtti.

Yazar, Amerikan istihbarat cihazı CIA’nin 11 Eylül 2001 saldırılarıyla ilgili yayınladığı bir raporun Kaide örgütünün öyle görünüyorki, başta Suudi Arabistan olmak üzere diğer Körfez ülekelerinden bağış toplayanlara dayanan finansörlere ve aracılardan oluşan temel bir gruba dayandıklarını belirtti.

Gizli belgelerin ortaya çıkarılmasında uzman Wikiliks sitesinin sızdırdığı ve 2009 yılına uzanan ABD büyükelçilerinde terörün finanse edilmesiyle ilgili telgrafta, eski ABD Dışişleri Baknı Hillary Clinton’un, dünyanın dört bir yanındaki terör gruplarının finanse edilmesinde en önemli kaynakların başını Suudi Arabistan’ın çektiğini söyledi.

Yazar, Suudi Arabistan ve diğer ülkelere finansı durdurmaları için baskı yapılmaması sebebinin ABD ve ortaklarının yakın ortağı rahatsız etmeme isteğinden kaynaklandığını açıkça ortaya serdiğini ifade etti.

Suriye’nin BM’deki daimi temsilcisi Beşşar Caferi geçen Perşembe günü, Suriye dahilinde teröristleri desteklemede başka ülkelerin istihbarat cihazlarının işbirliğiyle Suudi Arabistan’ın bariz bir terörü tırmandırma yürüttüğüne işaret etmiş, Hükümet ve istihbarat olarak Suudi Arabistanın tekfiri vahhabi grupları desteklemede parmağının olduğunu açıklamış ve bunun sabit bir gerçek haline dönüştüğünü, sadece bir ay içerisinde 33 medya vesilesinin bu konudan bahsettiğini ifade etmişti.

Caferi, Wall Street Journal ve New York Times gazeteleri ile başka medya sitelerinin, Ürdün ve Lübnan’dan Suriye topraklarına sızan binlerce kiralık Suudili teröristten bahsettiğini ve son günler içerisinde 300’den fazlasının da öldürüldüğüne işaret etmişti.

Gazete, Suud ailesinin Suriye’deki “silahlı grupları finanse etmede uzun süre Katar’ın arka koltuğunu” aldığını ve bu iki ülkenin geçen yaz döneminden itibaren bu dosyayı ellerine geçirdiklerini açıkladı.

Gazete, Suriye’de Suud Politikası müdürleri olan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud el Faysal, istihbarat Başkanı Bender Bin Sultan ve Savunma Bakanı Yardımcısı Selman Bin Sultan’ın Suriye’deki silahlı terör grupları elemanlarını 40-50 bine ulaştırmak için milyarlarca dolar harcamayı planladıklarınıa işaret etti.

Gazete ayrıca, Suud ailesi otoritelerinin ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’ye savaş açmama kararı ardından çok kızdığını, bu kızgınlığın ABD liderliğinde İran’la nükleer programı konusunda yürüttüğü başarılı görüşmelerle daha da arttığını ortaya çıkardı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-12-2013 15:59 - 857 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım