Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Irak'ta Ulusal birlik anlaşması imzalandı
Devletin zirvesi anlaşmaya uyulmasını istedi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2013 17:10 - 900 Okunma


 Cumhurbaşkan Yardımcısı Hıdayir El Hüzai, Başbakan Nuri Maliki, Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi, bakanlar, siyasi kitle liderleri, din adamları ve çok sayıda şahsiyet ulusal toplantıda bugün bir araya geldi.toplantıda yapılan konuşmaların ardından Irak'taki siyai sorunlar ile mevcut güvenlik krizini gidermek için onur belgesini imzaladı.

İlk Konuşmayı Cumhurbaşkan Yardımcısı Hıdayir El Hüzai yaptı.Hüzai konuşmasında onur belgesine imza atan tarafların sorunların çözülmesi ve Irak'ın ulusal çıkarlarının korunması için atılan imzalara sadık kalmasını isteyen El Hüzai, uzun süren görüşem maratonundan sonra ulusal toplantının yapıldığını açıkladı.

Irak'ın içinde bulunduğu kritik dönemi suhuletle atlatması için onur belgesinin imzalanmasına sıcak baktıklarını söyleyen Başbakan Nuri Maliki, Irak'taki şiddetin artması, mezhep kavgası ve diğer sorunların derinleşmesi üzerine böyle bir yola başvurulduğunu açıkladı.

Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi, ulusal toplantının ülkedeki sorunların çözülmesi ve Irak'ın içinde bulunduğu dönemden kurtulması için son şans niteliği taşıdığını söyledi.konuşmasında sık sık hükümeti güvenlik ve devlet kurumlarındaki yolsuzluk konularından dolayı eleştiren Parlamento Başkanı El Nüceyfi, onur belgesinin imzalandığı ulusal toplantının Irak için son şans niteliği taşıdığını belirtti.

Ulusal İttifak Başkanı İbrahim Caferi de, onur belgesinin imzalandığı ulusal toplantının Irak için son şans olduğu yönünde El Nüceyfi'ye katılmadı.tarafları ulusal toplantının başarılı sonuçlar vermesine çağıran El Caferi, imzalanan onur belgesinde yer alan maddelerin yerine getirilmesine çağırdı.

Ulusal Toplantıda Başbakan Yardımcısı Roj Nuri Şaves, Irak İslami Konseyi Başkanı Ammar El Hakim ve diğer yetkililer de konuşmalar yaparak ulusal toplantının başarılı bir şekilde sonuçlanmasına çalışılmasını istediler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-09-2013 17:10 - 900 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım