Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Irak Türkmenleri'nden Özgündüz'e Övgü!
Iraklı Türkler, 2003'te ortalık karıştı, bize pek sahip çıkan olmadı. O dönemde tanıdık Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ü. Milli kaygıları olan din adamına pek alışkın değildik. Sonrasında Karabağ ve Kerkük açıklamalarıyla iyice oturdu zihnimizde.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2020 11:45 - 6244 Okunma
Irak Türkleri olarak, dünyada mezhepçi sorunlardan en çok canı yanan bizleriz. Irak'ta zaten bizi düşünen yok iken Saddam sonrasında da mezhep fitnesi bizi birbirimize düşürdü. Türkmenlerin kaba hesapla biri Şii biri Sünni. Düşman bunu işgal sonrası iyi kullandı, kullanmaya devam ediyor. 
 
2003'te ortalık karıştı, bize pek sahip çıkan olmadı. O dönemde tanıdık Özgündüz'ü. Milli kaygıları olan din adamına pek alışkın değildik. Sonrasında Karabağ ve Kerkük açıklamalarıyla iyice oturdu zihnimizde. 
 
Bizim Irak'tan onu anlıyor olmamız, yakınındakilerin ona ırak oluşu ne kadar acı. Özgündüz'ün anlattıkları masal değil, biz yaşadık. Kulak asmazsanız yarın siz bunları Iğdır'da yaşarsınız. Biz de Telafer'de yaşayacağımıza ihtimal vermezdik.
 
Düşmanın en büyük silahı mezhep savaşı. Bunu ezberden yapıyor artık. İşte Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz bu ezberi bozuyor. İngiliz'in asırlardır kullandığı "ana" edebiyatını elinden alıyor. Şii'nin Zehra Anası, Sünni'nin Ayşe Anası işin püf noktası. Bunu Osmanlı-Safevi Dönemi'nden beri kullanıyorlar. Araplar'a bunu anlatmak güç, ama Türk çoğunlukta olan kadim Selçuklu toprakları mezhep savaşının dışında tutulabilir. Özgündüz bunun farkında. Bu yüzden hedefte.
 
16. Türkmen Tugayı hesabı editörleri mezhepçi bir yapıya sahip değil. Paylaşımlarımızdan bunu anlamanız mümkün. Irak Türkleri'nin bölücü ve tekfirci terör çetelerine karşı savaşında kim destek verdiyse biz bunu belirttik. Özgündüz'ün lideri olduğu bölgelerden çok sayıda mesaj aldık.
 
Irak Türkleri olarak kendilerinin mezhep fitnesine karşı duruşunu selamlıyoruz. Bu fitneden çok ağır bedeller görerek çıkmış bir millet olarak yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Bakü'den Berlin' e tüm kardeşlerimize selamlar!.. 
 
Not: Önceki paylaşımlarımızda Türkiye Caferileri Lideri ünvanına takılan kardeşlerimize peşinen söyleyelim: Sizinle aynı fikirdeyiz. Özgündüz, bu engin görüşleriyle Türkmeneli ve birçok ülkede lider olarak görülüyor, sadece Türkiye değil.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2020 11:45 - 6244 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım