Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iraklı Gruplardan Maliki'ye Destek
Irak'ta Batılı ve Arap ülkelerinin bütün baskılarına rağmen Irak'ın siyasi grupları, başbakan Maliki'nin siyasi gruplar arasında diyalogların başlamasına dair önerisine sahip çıkarak Maliki'ye bir daha desteklerini bildirdiler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 14:49 - 1034 Okunma

 

Son zamanlarda, Katar ve Arabistan'ın başını çektiği ve bunun yanı sıra Batılı ülkelerin de desteği ve El'Irakiye İttifakı'nın çabalarıyla, halkın Maliki'ye olan güveninin ortadan kaldırılması için başlatılan yoğun oyunlar Iraklı siyasi grupların siyasi bilinç ve iradeleri sonucu bir daha bozuldu.
 
Aslında yaşanan son gelişmeler, Irak'ta milli birliği bozmaya çalışanların bir daha Irak halkından yedikleri bir tokat anlamına da geliyor. Zira, Maliki yönetimi ve Irak karşıtları, aslında Maliki'ye baskı yaparak hükümeti düşürmeye çaba göstermekteydiler. İbrahim Caferi liderliğindeki Irak Milli İttifak bürosundan yapılan açıklamada, Maliki hükümetinde kabine değişikliği veya Maliki'nin başbakanlığının sorgulanmasıyla ilgili iddialar reddedilerek, Maliki'ye destek verildi.
 
Aslında Irak'taki siyasi grupların Maliki'ye destekleri, ülke dışından Maliki'ye yönelik yapılan baskıların da etkisiz olduğunu göstermesi açısından önemlidir.
 
Zira, onların Irak'ı yeniden çatışmaların içine çekmeye dayalı komploları Irak halkının siyasi bilinci sayesinde tekrar bozuldu. Iraklı siyasi grupların, Maliki hükümeti ve Maliki'ye destek vermenin ülkenin birliği ve bütünlüğü için zaruri olduğunu vurgulamaları aslında Irak'ta hesapları tutmayan düşmanların kaygılarına neden olmakta ve onlar her geçen gün Irak aleyhinde yeni senaryoları hayata geçirmeye çaba göstermektedirler.
 
Amerika ve diğer işgal güçlerinin ülkeden kovulmasında büyük kararlılık sergileyen Maliki'nin bu tutumu, Irak halkına güven vermiş ve Maliki'nin en zor dönemlerde hükümet görevini uhdesine alarak Irak'ı güvenlik ve barışa doğru götürmeye ve bütün Iraklı siyasi grupları da yanına almaya dayalı faaliyetleri aslında Irak'ta düşmanların oyunlarının bozulmasındaki en önemli etkendir.
 
Öte yandan Irak İslami Yüksek Meclisi başkanı Ammar Hekim de, Maliki'ye verdiği desteği tekrarlarken, Bağdat'ta İran ve 5+1 grubu arasında nükleer müzakerelerin düzenlenmesinin de Maliki'nin Irak'ı dünyaya kazandırmaya dayalı başarılı çabalarının bir sonucu olduğunu vurgulamıştır.
 
Bu arada sözkonusu oturumun Bağdat'ta güvenlik içinde yapılması da, oturumun düzenlenmesini engellemeye çalışanların da hesaplarını alt üst etmiştir.
 
Diğer yandan Irak Kürdistan İttifakı üyelerinden Mehma Halil de, Maliki hükümetinin düşürülmesine dair bir gensoruya kesinlikle katılmayacaklarını belirterek Maliki'ye desteklerini açıkladı.
 
Gözlemcilere göre, Irak'ın en zor dönemlerinde başbakanlık görevini büyük zorluklarla sürdüren Nuri el'Maliki ve kabinesi bugün Irak'ın geleceği için yine en büyük garantidir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 14:49 - 1034 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım