Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iraklı vekilden çarpıcı açıklamalar
Mossad Kürdistan’ı destekliyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2014 10:35 - 924 Okunma

  İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun geçenlerde yaptığı Irak’ta yaşanan krizin sonuçlanması için bağımsız Kürdistan’ın kurulması gerektiği açıklaması Bağdat’ın sert tepkisine neden oldu.



Hatırlanacağı üzere Netanyahu, "Kürtler savaşan insanlar. Kürtlerin bağımsızlık isteklerine destek vermeliyiz. Onlar siyasi kararlılıklarını, siyasi itidallerini kanıtladılar, siyasi bağımsızlığı da hak ediyorlar " demişti.

Irak Meclisi Kanun Devleti Koalisyon milletvekili Aliya Nasif, Rus radyosuna verdiği demeçte Iraklıların konuyla ilgili tutumunu özetledi:

- ‘Aslında Netanyahu’nun bu açıklaması Irak’a şaşırtıcı gelmedi, çünkü Kürt yönetimi ile İsrail arasındaki ilişkiler çoktandır sürmektedir, bu yüzden de Irak hükümeti ile Kürdistan bölgesi arasında defalarca kez anlaşmazlıklar yaşandı. Bazı İsrailli siyasetçilerin Kürt şirketlerinde kendi çıkarları var, orada hisselere sahipler.

Onlarca yıldır Kürt bölgesi Irak’tan ayrılma yolunda gidiyor. Bugün her Iraklı, Musul’un Kürt yetkilileri ile Mossad arasındaki komplo sonucunda teröristler tarafından ele geçirilmiş olduğunu biliyor. İsrail, Barzani’nin Kürdistan’ın Irak’tan ayrılma talebini meşru tanıyan ilk devlettir. Bu da İsrail’in Irak’ın iç işlerine karışma niteliğini taşıyordur.

- İsrail’in bunda ne çıkarları olabilir?

- Irak, İsrail’in istilasına karşı çıkan ülkelerden biridir. Bu nedenle Irak’taki rejimin güçlenmesi İsrail’in güvenliği için olası bir tehdit oluşturacak. Bu arada Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılması ülkenin parçalanmasına yol açacaktır, bu da İsrail’in ulusal güvenlik çıkarlarına uygun. Bu bağlamda IŞİD militanlarının Kürdistan bölgesine saldırmamış, Kürt perşmergelerinin ise teröristler Kürt sınırında dururken ateş açmamış olmaları çok dikkat çekicidir. Gördüğümüz gibi bağımsız Kürdistan ve Irak’ta İslam Devleti aynı senaryoya göre kuruluyor.

Öbür yandan, IŞİD militanlarının Musul ve başka şehirleri ele geçirmesinde Türkiye’nin de rolü vardır. Silahlı militan gruplarının saldırılarına Türkiye, Katar ve Suudi Arabistan vatandaşlarının katıldıkları herkesçe malümdur.

Mossad’ın İran’a baskı yapmak için Kürdistan’ın ayrılması ve teröristlerin Irak’ın büyük kısmını ele geçirmesinden yana olduğuna eminiz. Bu politika bütün bölgenin kaçınılmaz parçalanmasına yol açacak ve İsrail’in güvenliğini olumlu şekilde etkileyecek, çünkü yakında bölgede ona karşı koyabilecek hiç bir güç kalmayacak.
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-07-2014 10:35 - 924 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım