Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran'da Mısır protestosu
Gün birlik günüdür
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2013 09:41 - 966 Okunma

İranlı Şii ve Sünni öğrencilerle sivil örgüt üyeleri bugün, Mısır’daki katliamı protesto amacıyla Mısır’ın Tahran’daki Menfaatlerini Koruma Bürosu önünde toplanıyor. Tahran halkı da dün BM bürosu önünde Mısır’daki darbecileri protesto etmişti.FHA- Tahran’daki Şii ve Sünni öğrencilerle sivil örgüt üyelerinden oluşan bir topluluk, Mısır Ordusunun kendi halkının gösterilerini barbarca sindirmesini protesto amacıyla bugün öğle namazı vaktinde Mısır’ın Menfaatlerini Koruma Bürosu önünde gösteri düzenliyor.

TAHRAN HALKI GÖSTERİYE DAVET EDİLDİ

ABD ve Suudi rejimiyle koordineli olarak kendi halkını sırf Müslüman olduğu için kanlı bir şekilde sindirmeye çalışan Mısır ordusunun vahşi katliamı dün de Tahran, Şiraz, Tebriz, Kum ve İsfahan şehirlerinde protesto edilmişti.

Şİİ-SÜNNİ KARDEŞTİR!

“Uluslararası Ümmet-i Vahide Birliği” nin bu münasebetle editörümüze gönderdiği bildiride şöyle denildi:

“Mısır Ordusu kendi halkının oyunu hiçe saymış ve halkın iradesine karşı resmen askeri bir darbeyle ihanet etmiştir! Bu darbe üzerine Kahire sokakları, Mısır anayasasına saygı gösterilmesini ve yasadışı olarak görevden alınan Cumhurbaşkanlarının gözaltına alınmasına son verilmesini isteyen insanların gösterilerinin barbarca sindirildiği ve barışçı bir gösterinin kana bulandığı alanlara dönüşmüştür”

Bildirinin devamında Müslümanlar arasında mezhep ayrışımını körükleyen ABD ve Arabistan’ın , kendilerine yarayacağını umarak yardımcı oldukları bir harekete, kendilerine pay bulamayınca askeri bir darbeyle karşılık verdikleri vurgulanarak şöyle denildi:

“Mısır’da halk oy kullanmış ve kendi iradesiyle bir vatandaşını Cumhurbaşkanı seçmiştir. Bu Cumhurbaşkanının kararlarının doğruluk veya yanlışlığını eleştirmek orduya değil, ona oy veren halka düşer. Mısır ordusunun kanlı bir darbeyle kendi halkının iradesine karşı ayaklanması kabul edilebilecek bir durum değildir. Bazı odaklar, Müslümanları mezhepleri nedeniyle birbirinden ayrı tutmaya özen göstermekte ve bu yöntemle, Mısır’da gerçekleşen askeri bir darbeye, Müslümanların “darbe” demesini bile sindiremeyecek bir noktaya gelmektedir.

Bu üzücü ve vahim bir durumdur.

MÜSLÜMANIN “SÜNNİ” Sİ “Şİİ”Sİ OLMAZ; MÜSLÜMAN ”MÜSLÜMAN”DIR!


Müslüman’ın Sünnisi-Şiisi olmaz, Allah’a inanan ve kelime-i şehadet getiren herkes Müslümandır ve kimse mezhebinden dolayı diğerine üstün veya diğerinden aşağı değildir!

Hatta Müslüman olmayan mazlumların yanında yer almak bile İslam’ın farzlarından iken, Müslüman kardeşlerimizin Mısır ordusu tarafından vahşice sindirilmesine sessiz kalamayız! Siyonistler, Mısır halkının Sünni olması nedeniyle Şia Müslümanlarının bu katliama sessiz kalacağını sanıyorlarsa fena halde yanıldıklarını bilmelidirler! İran halkı Sünni olan mazlum Filistin kardeşlerinin yanında durma pahasına ağır bedeller ödediği ve bunu da son nefesine kadar sürdürmeyi dini bir vazife bildiği gibi, Mısırlı kardeşlerinin de yanındadır ve bu kardeşliği, hiçbir şeye değişmeyecektir.

GÜN, BİRLİK GÜNÜDÜR, HATALARIN HESABINI SORMA GÜNÜ DEĞİL!

Birilerinin hatası İslam’a mal edilemeyeceği gibi, bir mezhep adına işlenen cehaletler de o mezhep mensuplarının tamamına mal edilemez ve ABD-İsrail ikilisinin, yerli işbirlikçileri yardımıyla işlediği bilinen cinayetlerin “mezhepçilik” aptallığına dönüştürülmesine göz yumulamaz! Allah bütün mazlumların ve inanan Müslümanların yanındadır.”

Bildiride, namaz öncesi konuşma ve namaz sonrası yürüyüşün yapılacağı Mısır’ın Tahran’daki Menfaatlerini Koruma Bürosu’nun adresi de verildi. Aradan kısa bir süre geçmesine rağmen, ajansımıza iletilen onlarca bildiride, çeşitli grupların, din, mezhep veya siyasi görüş ayrılıklarına bakmadan bu protestoya katılacakları ve darbeciler karşısında Mısır halkının yanında yer alacağı belirtildi. FHA çalışanları da protestoculara katılacak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2013 09:41 - 966 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım