Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran'dan Suriye açıklaması
Çözüm silah akışını durdurmakta yatıyor
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-04-2014 11:52 - 923 Okunma

 
 TAHRAN – Arap ve Afrika İşlerinden Sorumlu İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullehyan, Suriye’deki krizin çözümü ve Suriye halkının acılarını sona erdirmenin Suriye’deki teröristlere silah akılının durdurulmasında yattığını belirtti.

İran Haber Ajansı IRNA Abdullehyan’ın Birleşik Arap Emirliklerinde Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş ile görüşmesinden naklen, Suriye’de hali hazırdaki durumun devam etmesinin bölge ülkelerine tehdit oluşturduğunu belirtti.

Silahlı terör gruplarının artan hareketlenmeleri ve bölgede radikalizmin yayılması yanı sıra İran’ın bütün ülkelerle işbirliğine yöneldiğine işaret ederek komşu ülke yetkilileriyle istişare ve diyalogun silahlı terör gruplarının tehdidine karşı önemli ve etkili bir icraat olacağını söyledi.

Kendi yönünden Karkaş, Suriye’de askeri çözümün olmadığını krizden çıkmanın tek çözüm yolunun Suriyeli parti ve hareketlerin katılımıyla siyasi olduğunu belirterek radikalizm ve taifecilik şiddetinin artmasının bütün bölge ülkelerine zarar getireceğini söyledi.

Silahlı grupların silahlandırılması hakkında konuşan bazı taraflar Suriye’de şiddet ve terörü körüklüyor

Öte yandan Abdullehyan bir önceki günün akşamında Kuveyt Emiri Subah el Ahmet el Subah ile görüşmesinde, Suriye’de silahlı terör gruplarının silahlandırılmasıyla ilgili konuşan bazı tarafların şiddet ve terörü körüklediklerini belirtti.

IRNA Abdullehyan’dan naklen, Suriye’nin seçimlerin yapılması yoluyla krizin demokratik ve siyasi çözüm yolunda yürüdüğünü söylediğini açıkladı.

Bütün İslam ülkelerinin bu radikalizm ve tekfiri terörden zarar gördüğünü söyleyerek bu tırmanmanın durdurulmaması halinde telafisi çok zor olan hasarlara yol açabileceğini, radikal grupların kalkınması ve yayılmasının bölgesel istikrarı zedeleyeceğini vurguladı.

Kendi yönünden Kuveyt Emiri, Suriye’deki krizin siyasi çözümüne varmak ve radikalizmle mücadele için ikili işbirliğine çağrı yaparak ülkesinin kendi değimiyle Suriye’deki krizin çözümünde askeri ve güvenlik üslupları desteklemediğini ifade etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-04-2014 11:52 - 923 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım