Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İran’ın 5+1 ile Müzakere şartı
İran’ın yüzde 20 oranında uranyum zenginleştirme çalışmalarını tam olarak yerli imkanlarla devam ettiğini ifade eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın 5+1 ülkeleri ile müzakere şartını açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 10:21 - 2028 Okunma

Mehr haber ajansı muhabirinin bildirdiğine göre, İran Rad.TV Fakültesi’nde düzenlenen bir toplantıda konuşma yapan Ramin Mihmanperest, İran ve 5+1 ülkeleri arasında yapılan müzakereleri değerlendirdi. 

 
Mihmanperest, nükleer meselesinin İran’a bir baskı aracı olduğunu söyleyerek, İran’ın nükleer çalışmaları bir kaç yıl önce başldığını ve buna karşın yaptırımların 30 yıldan beri devam ettiğini hatırlattı. 
 
İran’ın nükleer çalışmaları barışçıl olduğunu 5+1 ülkeleri çok iyi bildiğini ifade eden Mihmanperest, UAEK Başkanı’nın raporunda İran’ın nükleer çalışmaları askeri amaçlı olduğuna dair hiçbir bilgi rastlanmadığını konuşmasına ekledi. 
 
İran’ın yüzde 20 oranında zenginleştirme çalışmalarını tam olarak yerli imkanlarla devam ettiğini ifade eden İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın 5+1 ülkeleri ile müzakere şartının yüzde 20 oranında zenginleştirilmiş uranyumun nasıl ve nerden temini olduğunu açıkladı. 
 
Mihmanperest, İran’ın nükleer hakkından vazgeçmeyeceğinin altını çizdi.
 
NATO'YA KINAMA
 
Bu arada Ramin Mihmanperest NATO insansız uçaklarının Afganistan’ın Pektiya eyaletine düzenlediği hava saldırısında suçsuz 8 kişi bir ailenin ölmesini şiddetle kınadı.
Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, NATO saldırılarının uluslar arası sözleşmeleri ve İnsan hakları ihlallerinin açık örneği olduğunu hatırlatarak, yabancı güçlerin Afganistan’ı en kısa zamanda terk etmesi gerektiğini söyledi.
 
NATO insansız uçakları, Paktiya eyaletinde düzenlediği bir saldırıda, 4’ü çocuk, 3’ü kadın ve bir erkek olmak üzere 8 kişiyi öldürmüştü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
28-05-2012 10:21 - 2028 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım