Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD'i İcat Eden Kimse PYD'yi Kuran Da Odur
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2017 09:56 - 574 Okunma
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
 
İdlib operasyonu planlandığı gibi sürüyor. Soçi'de (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin ve (İran Cumhurbaşkanı Hasan) Ruhani'yle bir araya geleceğiz. Türkiye, Rusya ve İran olarak ortak bir tutum geliştirme noktasında mesafe katettik. Afrin bizim için çok önemli sınırdaşımız konumunda. Afrin'i terör örgütü PYD'den temizlememiz gerekiyor.
 
'AFRİN'İ YPG'DEN TEMİZLEMEMİZ GEREKİYOR'
 
PYD ve YPG'den Afrin'i temizlememiz gerekiyor. Oradaki gözleme noktalarında biz hakim unsur olarak bulunacağız, buna mecburuz. Müttefiklik içinde kolayca çözülebilecek birçok sorun ABD tarafından çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka, Münbiç böyledir. Bütün bu olaylar Rakka'da Münbiç'te gelin beraber halledelim dediğimiz zaman önceki yönetim burada PYD, YPG kalmayacak denmesine rağmen bu sözü tutmamışlardır. Ardından gelen yönetim SDG ile işbirliği yapıyoruz diyor. Kim kimdir, bunları gayet iyi biliyoruz.
 
'MÜTTEFİKLİĞE SIĞMAYACAK HAREKETLERİ YAPMAK BAMBAŞKA BİR ŞEY'
 
Kim kimdir, bunları gayet iyi biliyoruz. Türkiye'nin DEAŞ ve PYD'ye operasyonlarını baltalayan ABD'nin yapmak istediği senaryonun farkındayız. Müttefikliğe sığmayacak hareketleri yapmak bambaşka bir şey. Dün Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar. Burada Atatürk'ün resmi ve şahsımın ismi var. Hedefte bunlar. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız Kanada yolundaydılar. Bizi aradılar böyle durum var. Bu tatbikat NATO tatbikatı. 40 askerimiz var, bunları çekme kararı verdik çekiyoruz dediler.
 
‘NE DEMEK KOSKOCA ABD?'
 
'Koskoca ABD'ye karşı niye böyle konuşuyorsunuz zihniyeti' var. Ne demek koskoca? Hak'tan başka güçlü kim olabilir, biz buna bakacağız.
 
'AFRİN'DE AYNI OYUNA GELME İSTEMİYORUZ'
 
Amerika'nın Suriye krizi başladığından beri verdiği sözlerin çok büyük bir bölümünü tutmaması bizim için çok büyük bir hayalkırıklığı olmuştur. İşte şimdi Afrin'de aynı oyuna gelmek istemiyoruz. Müttefiklik ilişkileri çerçevesinde çok kolayca çözebileceğimiz nice sorun maalesef Amerika tarafından ısrarla çıkmaza sürüklenmiştir. Rakka olayı böyledir, Münbiç böyledir, Deyrizor böyledir.
 
'IŞİD'i İCAT EDEN KİMSE PYD'Yİ KURAN DA ODUR'
 
IŞİD'i icat eden kimse PYD'yi kuran da odur. PYD'yi parlatan kimse Kuzey Irak yönetimini bağımsızlık ilanına sürükleyen de odur. FETÖ'yü kendi koruma kalkanlarında büyüttüklerini de unutmamak lazım. IŞİD ve PYD'nin Rakka'da el ele girmeleri karşısında derin suskunluk içinde olunduğunu görüyoruz. SDG'yi kimse bize demokratik bir kuruluş olarak yutturmasın, adı demokratik kendisi terör örgütüdür.
 
'BAKIN SON OLARAK NORVEÇ'TE BİR DURUM OLDU...'
 
NATO’da beraberiz diye yanlışları söylemeyecek miyiz. Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik.
 
'YOK HIYARMIŞ YOK SALATAYMIŞ ENFLASYON BUNLARDAN KAYNAKLANAN DEĞİL'
 
Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Yok hıyarmış yok salataymış enflasyon bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Enflasyonu doğran sebep faizdir faiz. Bütün gerçekler bu istikamette. Bir şeyi anlamıyorlar. Ya faiz lobisine çalışıyorsunuz.
 
Faiz lobisi bunu düşürür mü? Şu an bu ülkede en fazla kazananlar banka sahipleri. Onlar götürüyor parayı. Peki yatırımlarda neden sıkıntımız var? Sen kalkıp bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan yatırımlar durur. Ama halen bunu anlatamıyoruz. Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir tutuculuk muhafazakarlık içindeler. Sayın başbakanla da oturup konuştuk bunu çözeceğiz. 15 senedir bunda inat edilmiştir.
 
MB’YE ELEŞTİRİ: 'MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU NOKTAYA GELİYOR'
 
MB’nin söylediklerinin hiç biri tutmuyor tutmaz. Yanlış yoldasınız. Bağımsızlıkları var müdahale etmeyin. Müdahale etmediğimiz için bu noktaya geliyor. Tablo ortada.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
18-11-2017 09:56 - 574 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım