Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
IŞİD Irak Ve Suriye'de Son Nefsini Veriyor
IŞİD'in Irak'ın Kaim ve Suriye'nin Deyr ez Zor bölgelerindeki son kalesinin bu ülke güçlerince ele geçirilmesinin ardından örgütün tamamen dağılıp, yok olma eşiğine geldi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-11-2017 08:15 - 510 Okunma
Mısır el-Bedil haber portalinin bildirdiğine göre; terör örgütü IŞİD artık yolun sonuna gelmiş ve son nefsini veriyor. El-Anbar'da Kaim kentinin işgalden kurtarılmasının ardından IŞİD, Suriye ve Irak'ın çöllük alanları ve küçük kasabalarından da kovulmuş bulunuyor.
 
Irak'ın Suriye sınırında yer alan Kaim kenti, IŞİD'in son kalesi sayılıyordu.
 
Irak'ta Kaim işgalden kurtarılmasının ardından dün de Suriye'nin stratejik öneme sahip Deyr ez Zor kentinde Suriye birliklerince tamamen kontrol sağlanmış oldu.
 
Kaim Yeni Bir Kazanım
 
Irak ordu birlikleri Suriye sınırında yeni ve önemli bir askeri kazanıma 10 günden az bir sürede imza attı. İbadi'nin Kaim'i işgalden kurtarma talimatının üzerinden kısa bir süre geçerken Irak güçleri ülkenin batısındaki IŞİD'in son kalesi niteliğinde olan Kaim'i ele geçirdi ve bölgede diğer köyler ve Rave'de ilerlemelerine devam ediyorlar.
 
IŞİD Can Çekişiyor
 
Kaim'in mevcut durumda işgalden kurtarılması esasında Irak güçlerince IŞİD örgütüne vurulmuş ağır bir darbe oldu. Bu darbenin ardından şaşkınlığa uğrayan IŞİD artık tamamen dağılmak ve çökmek üzeredir. Örgüt mensuplarının IŞİD liderleriyle bağlantı ve iletişimi kopmuştur ve Irak ordusu örgüte ağır insani ve maddi zararlar verdirmiştir.
 
IŞİD'in tamamen bölgeden kovulduğu söylense hiç de absürt sayılmaz, Irak ve Suriye'de sözde İslam Halifeliğini ilan eden IŞİD'in işi artık bitmiştir. Irak güçleri Kaim'i işgalden kurtarırken Suriye güçleri de bu ülkede IŞİD'in son kalesi sayılan Deyr ez Zor'da tam kontrolü sağladı. ABD öncülüğünde koalisyon, çoğu Ebu Kemal'de bulunmak üzere sadece birkaç bin IŞİD militanının geri kaldığını duyurdu. Bir zaman Suriye ve Irak'ta geniş bir alanı işgal edip, milyonlarca insanı kendi sultası altına alan IŞİD, artık can çekişiyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-11-2017 08:15 - 510 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım