Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İslam dinini Vehabilerden kurtarın
El-Ezher Üniversite Fıkh-ı Mukarin bölümü sorumlusundan önemli mesajlar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-09-2014 10:28 - 1045 Okunma

  El-Ezher Üniversitesi Fıkh-ı Mukarin Bölümü sorumlusu Şeyh Ahmet Mahmut Kerime Şiilik inancıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

KUM- Mukaddes Kum kentine ziyaretlerde bulunan Kerime dün Ayetullah Mekarim Şirazi tarafından kabul edildi. Görüşmede düşüncelerini paylaşan Şeyh Mahmut şunları söyledi: "Bugüne kadar Şiilik hakkında yaptığım araştırmalarda hiçbir fenalıkla karşılaşmadım. Bu yüzden Şia mezhebine mensup olan insanlar hakkında kötü bir söz yazmadım ve söylemedim. Bizim onur duyduğumuz hususlardan biri, Resulullah’ın (s.a.a) kızının isminden esinlenerek üniversitemize “el-Ezher” ismini vermiş olmamızdır. Yine Hz. Zeyneb’in (s.a) kabrine komşuluk iftiharını taşımaktayız. Ayrıca İmam Hüseyin’in (a.s) mübarek başının defnedildiği yer olduğuna inandığımız bir makamın yanı başındayız." diyenŞeyh Mahmut,

Sözlerini şöyle sürdürdü: "El-Ezher üniversitesindeki fıkh-ı mukarin bölümünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve şöyle konuştu: El-Ezher üniversitesinde fıkıh dersleri üç aşamalıdır. Genel fıkıh, her mezhebin özel fıkhı ve fıkh-ı mukarin dediğimiz mukayeseli fıkıh dersi şeklinde dersler verilmektedir. Yani öğrencilerimizin doktora tezlerinin kabul edilmesi için Caferilik fıkhı konusundaki görüşleri de dikkate almaları gerekmektedir."

Tekfirciler El- Ezher'i de tekfir ediyorlar

Tekfirciliğin zararlarına dair bir kitap kaleme aldığını kaydeden Şeyh Mahmut Kerime: "Bu kitap Mısır vakıflar bakanlığı tarafından yayımlandı. Ben Selefilere “Mütesellife” diyorum. Tekfirciler bugün “El-Ezher” bile tekfir ediyorlar. Ben defalarca El-Ezher Şehyinin yanına gidip kendisiyle bu konuyu görüştüm ve dedim ki: İslam dinini Vahhabiliğin elinden kurtarın. Vahhabiler tüm İslam beldelerinde, Mekke ve Medine’de islami eserleri ortadan kaldırmaktadırlar. Benim yürüttüğüm çalışmalar sonucu Mısır’da tekfircilere ait bazı kanallar kapatıldı. Mısır Vakıflar Bakanlığı da benim kitabımı yayımlayarak dünyanın her tarafına dağıttı. Ben tüm samimiyetimle şunu söylüyorum: Ben Şiilik konusunda hiçbir fenalık görmedim; bu yüzden Şiiler hakkında olumsuz hiçbir şey yazmadım ve konuşmadım.

Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi dönemindeki olaylara da değinen Şeyh Mahmut Kerime şunları söyledi: "Bugün bir günah varsa bunun sorumlusu İhvan ve Selefilerdir. Eğer Mursi yönetimi devam etseydi onlar daha fazla insan öldüreceklerdi, daha çok insanı tekfir edeceklerdi. Mursi döneminde hatta El-Ezher üniversitesine bile saldırdılar, hakarette bulundular."

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-09-2014 10:28 - 1045 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım