Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail katliamı en çok eğitimi tahrip etti
UNRWA Genel Komiseri Krenpol, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşanan şiddetli çatışma, katliam ve toplu göçler, öğrenciler üzerinde olumsuz bir etki bıraktı"
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-09-2014 08:34 - 1403 Okunma
Birleşmiş Milletler (BM) Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu (UNRWA) Genel Komiseri Pierre Krenpol, İsrail'in Gazze'ye saldırılarından olumsuz etkilenen öğrencilere psikolojik destek sağlayacaklarını söyledi.
Krenpol, Gezze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde öğretim yılı açılışı sırasında yaptığı konuşmada, "İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yaşanan şiddetli çatışma, katliam ve toplu göçler, öğrenciler üzerinde olumsuz bir etki bıraktı" dedi.
 
Eğitim döneminin başında öğrencilere psikolojik destek sağlayacaklarını söyleyen Krenpol, öğrenciler ve ebeveynlerine destek olmaları için 200 rehber öğretmen istihdam edeceklerini ifade etti.
Filistin Eğitim Bakanı Yardımcısı Ziyad Sabit de Gazze'de yaşananların ardından öğrencilerin normal yaşamlarına dönebilmeleri için psikolojik olarak hazırlanmaları gerektiğini vurgulayarak şunları kaydetmişti:
 
"Yetkililer ve Gazze destekçilerinin önlerindeki en önemli sorunlardan biri de yeni ders yılının başlaması için  bir an önce sığınmacı ailelerin okullardan çıkarılması konusudur. İsrail saldırılarında yıkılan okulların imar edilmesi gerekiyor."
BM istatistiklerine göre, İsrail'in Gazze'ye 51 gün süren saldırılarında yaklaşık 500 bin kişi devlete ve UNRWA'ya ait okullara sığındı. Ayrıca İsrail'in hava saldırılarında 24 okul da yerle bir oldu.
İsrail'in Gazze'ye 51 gün süren saldırılarında 2 bin 156 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi de yaralandı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkıldı, binlerce bina hasar gördü.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-09-2014 08:34 - 1403 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım