Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail neden Hizbullah korkusu yaratma stratejisini izliyor?
Korsan rejim İsrail savaş Bakanı Avigdor Liberman dün yaptığı açıklamada, İsrail’in bir sonraki savaşı iki cephede ve eşzamanlı olarak Hamas ve Hizbullah ile yürütüleceğini belirterek, Lübnan ordusu tamamen Hizbullah güçleri ile birleştiğini ve pratikte Hizbullah’ın komutası altına gerdiğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-10-2017 09:38 - 477 Okunma
İsrail'in savaş Bakanı Avigdor Liberman’ın açıklaması diğer bazı gözlemciler ve hatta Uri Bar Yusuf gibi İsrailli düşünürlerce de gündeme gelmişti. Uri Bar Yusuf, Hizbullah hareketi ile savaş Tel aviv kentinde şimdiye kadar hiç görülmemiş ve akla hayale bile sığmayacak yıkıma yol açacağını belirtiyor. Gerçi hali hazırda Lübnan Hizbullah hareketi her zamankinden daha güçlüdür, ama yine de bu açıklamaların paralel olarak yapılması, siyonist rejimin Hizbullah korkusu yaratma stratejisini izlemeye başladığını ortaya koyuyor.
 
İsrail Neden Hizbullah Korkusu Yaratmaya Çalışıyor?
 
Siyonist rejimin bu stratejiyi izlemekte ilk hedefi, Amerika yönetimini Lübnan Hizbullah hareketine yeni yaptırımlar uygulama konusunda ikna etmektir. Bu yüzden bazı gözlemcilerin kanaatine göre Amerika Başkanı Donald Trump yönetimi Lübnan Hizbullah hareketine yeni yaptırımlar uygulayarak, hem bu hareketi ve hem en önemli müttefiki yani İran İslam Cumhuriyeti’ni baskı altında tutmak istiyor. Bu bağlamda Lübnan’ın El Ahbar gazetesi internet sayfasında Amerika, İsrail ve Arabistan’dan oluşan şer ekseni Lübnan Hizbullah hareketine beş maddelik bir yaptırım planı hazırladıklarını, Hizbullah’a mali kuşatma uygulamak bu planın beşinci maddesi olduğunu belirterek şöyle yazdı: Amerika Başkanı Donald Trump Hizbullah karşını yeni yaptırım kanununu yürürlüğe koymak için acele ediyor ve amacı da Hizbullah hareketine yeni baskı uygulamaktır.
 
Korsan rejim İsrail’in Hizbullah korkusu yaratma stratejisini izlemekte ulaşmak istediği ikinci hedefi ise Lübnan ordusunu Hizbullah hareketine karşı tahrik etmek ve kışkırtmaktır. Bilindiği üzere geçmişte Lübnan ordusu ve Hizbullah hareketi arasında bazı ihtilaflar söz konusuydu ve Lübnan’ın iç arenasında bazı çevreler ve şahsiyetler Hizbullah hareketinin silahlı olmasına karşı çıkıyordu. Ancak son zamanlarda bu ihtilaflar büyük oranda azaldığı gözleniyor. Siyonist rejim yetkilileri, savaş Bakanı Avgidor Liberman’ın Lübnan ordusu Hizbullah hareketi içinde çözüldüğü gibi kışkırtıcı sözleri dile getirerek bu ihtilafları bir kez daha alevlendirmeye çalışıyor. Bu arada bu ihtilafları alevlendirmenin amacı ise Lübnan’da bir kez daha siyasi çıkmaz yaratmaktır. Zira Lübnan önümüzdeki yılda parlamento seçimlerini düzenlemesi gerekiyor. Korsan İsrail bir yandan Hizbullah hareketi ile Lübnanlı diğer siyasi grupların arasında ihtilaf çıkararak gelecek parlamento seçimlerini sabote etmeye ve öbür yandan Arabistan rejimi ile işbirliği yaparak Hizbullah hareketinin Lübnan’ın yeni parlamentosunda ağırlığını hafifletmeye çalışıyor. Nitekim Lübnan’da Hizbullah hareketinin siyasi konumunu ve ağırlığını geriletmek, siyonist rejimin Hizbullah korkusu stratejisini izlemekte bir başka önemli amacı sayılır.
 
Bundan başka korsan İsrail Suriye’de Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın Suriye nizamının başında kalması ve bu ülkenin toprak bütünlüğün Şam yönetiminin İran ve Hizbullah gibi müttefiklerinin ciddi katkıları ile korunmasından çok rahatsızdır. Bu yüzden Tel aviv, Lübnan Hizbullah hareketinin askeri gücünü ön plana çıkararak başta Suud rejiminin elebaşıları olmak üzere bölgenin Arap liderlerini bu konuya karşı hassaslaştırmaya çalışıyor, çünkü Hizbullah hareketi bölgede İran İslam Cumhuriyeti’nin en önemli müttefikidir ve Hizbullah hareketinin güçlü olması İran İslam Cumhuriyeti’nin güçlü olması demektir. Bir başka ifade ile korsan İsrail rejimi bölgede Hizbullah korkusu stratejisini izleyerek bu durumdan Arap ülkeleri ile ilişkilerini takviye etmek için nemalanmaya çalışıyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
12-10-2017 09:38 - 477 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım