Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail Özür Dileyecek mi?
ABD Pakistan'dan Özür Diledi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-07-2012 12:41 - 1022 Okunma

 

ABD'nin neden olduğu ölümlerden dolayı Pakistan'dan özür dilemesinin ardından gözler İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'a çevrildi. Lieberman, "ABD, Pakistan'dan özür dilemedikçe, Mavi Marmara için bizim Türkiye'den özür dilememiz istenmesin" demişti.

 

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, İsrail'in Mavi Marmara baskını konusunda Türkiye'den özür dilememesine ABD'nin Pakistanlı 24 askeri öldürdükten sonra özür dilememesini örnek göstermişti. Lieberman, "ABD, Pakistan'dan özür dilemedikçe, Mavi Marmara için bizim Türkiye'den özür dilememiz istenmesin" demişti.

Ancak ABD-Pakistan ilişkilerinde önceki gün bir sürpriz yaşandı. 24 askerinin Afganistan sınırında ABD tarafından öldürülmesi sonrasında, İslamabad, Washington'dan özür dilemesini talep etmişti. ABD özür dilemek konusunda direnince, Pakistan topraklarından geçen NATO ikmal yollarını geçtiğimiz kasım ayında kapatarak tepki göstermişti.

Önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Pakistan Dışişleri Bakanı Hina Rabbani Khar'la yaptığı telefon görüşmesinde, Pakistanlı 24 askerin ölümünden dolayı özür dilediklerini söyledi. ABD'den gelen özür sonrası Pakistan, NATO ikmal yollarının açılmasına yeniden onay verdi.

 

'İKİ TARAFIN ÇABASI GEREKLİ' 
İsrailli bir yetkili, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un Pakistan'dan özür dilemesinin adından değerlendirmede bulundu. İsrail'in Türkiye'yle uzlaşmaya hazır olduğunu belirten İsrailli hükümet yetkilisi, bunun için her iki tarafın da çabasının gerekeceğini kaydetti.

İsrail basını da, Clinton'ın Pakistan'dan özür dilemesinin, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman için emsal temsil edip etmeyeceğinin merakla beklendiğini yazdı.

ANLAŞMA SONRADAN BOZULDU 
İsrailli bir yetkili de, geçtiğimiz yıl Palmer raporu yayınlanmadan önce Mavi Marmara baskını konusunda Ankara ile Tel Aviv arasında "özür dileme" konusunda bir anlaşma sağlandığını ancak daha sonra Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze'ye ablukanın kaldırmasını şart koşması üzerine bu konuda ilerleme kaydedilemediğini ileri sürdü.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-07-2012 12:41 - 1022 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım