Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İsrail Skripal Olayında İngiltere’ye Açık Destek Neden Vermedi?
Mossad’a yakınlığıyla bilinen Debka sitesi, İşgal rejiminin Skripal olayında neden bir tavır ortaya koymadığını ve İngiltere’nin yanında neden durmadığını inceleyen bir analiz yayınladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-03-2018 09:07 - 508 Okunma
İngiltere, Rus diplomatları sınır dışı ederken, Amerika ve birçok Avrupa ülkesi de İngiltere’ye destek vermek için  bazı Rus diplomatların ülkelerinden ayrılmasına karar verdi.
 
NATO yaptığı açıklamada, NATO’da bulunan Rus diplomatların sayısını 30’dan 20’ye düşüreceğini açıkladı. Avrupa Birliği de Eski  Rus ajan Sergey Skripal’e düzenlenen zehirli gazlı saldırıdan Rusya’yı sorumlu tutan bir tavır ortaya koydu. Siyonist İsrail yönetimi ise, Skripal olayıyla ilgili net bir tavır ortaya koymadı.
 
Mossad’a yakınlığıyla bilinen Debka sitesi, İşgal rejiminin Skripal olayında neden bir tavır ortaya koymadığını ve İngiltere’nin yanında neden durmadığını inceleyen bir analiz yayınladı.
 
Debka sitesi yayınladığı analizde, İsrail’in Skripal olayında tarafsız bir politikayı tercih etmesini üç madde de masaya yatırdı.
 
Debka’ya göre İsrail’in Skripal olayıyla ilgili politikasını şu üç neden belirledi:
 
Mossad’ın hazırladığı gizli bir rapora göre, Skripal’e saldırıda kullanılan gaz ilk önce Sovyet Rusya zamanında üretilmiş. Ancak bu gazın formülüne daha sonra  başka ülkelerde ulaştı. Şuanda 20 ülke bu gazı üretebiliyor ve bu ülkelerin stoklarında bu gaz mevcut. Mossad,  bu bilgileri kapsayan raporunu Başbakan Netanyahu ve Savaş Balkanı Lieberman’a sundu.
İsrail, Skripal olayında politikasını belirlemek için İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri ile görüşmeler yürüttü. Fakat Amerika’dan İsrail’e ulaşan gayri resmi bilgi net bir içeriğe sahip değildi. Diğer taraftan İsrail’in Rusya ile ilişkilerinin iyi olması Suriye konusunda bir hayli önemli. Rusya’nın Suriye’deki üst düzey askeri kadrosuyla iyi ilişkileri olan İsrail’in bu ilişkilerin bozulmasını istemiyor.
Amerika Başkanı Trump, İran’la yapılan Nükleer Anlaşmanın iptal edilmesini savunurken Avrupa Birliği ve Nükleer Anlaşma’da imzası bulunan Batılı devletler anlaşmanın iptaline yanaşmıyor. Skripal olayından kısa bir zaman sonra Amerika Başkanı Trump, İngiltere lehinde hızlı bir karar alarak Rus diplomatların sınır dışı edileceğini ve bir Rus konsolosluğunun ise kapatılacağını açıkladı. Trump’un Skripal olayıyla ilgili  hızlı karar almasının perde arkasında Nükleer Anlaşma var. Trump, Skripal olayıyla ilgili ortaya koyduğu tavırla Nükleer Anlaşma’nın iptali için Batılı devletlerin desteğini kazanmak istiyor. Nükleer Anlaşma’ya şiddetle karşı olan ve iptal edilmesini savunan İsrail ise Nükleer Anlaşma sürecinin sonuçlanmasını bekliyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-03-2018 09:07 - 508 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım