Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İstanbul'da helikopter faciası: 7 ölü
İstanbul'da Atatürk Havalimanı'ndan kalkarak Bilecik'in Bözöyük İlçesi'ne giden Eczacıbaşı Havacılık'a ait helikopter Büyükçekmece'de düştü. Helikopterde ikisi pilot, 4 Rus işadamı 7 kişi hayatını kaybetti. Kazanın yaşandığı sırada bölgede yoğun sis etkiliydi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-03-2017 08:46 - 1100 Okunma
Bilecik'in seramik fabrikalarının yoğun olduğu ilçesi Bözöyük'e gitmek üzere İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 11.20'de havalanan Eczacıbaşı Havacılık AŞ’ye ait Sikorsky türü helikopter 11.30 sıralarında Büyükçekmece'de TÜYAP Sergi ve Kongre Merkezi'nin yakınına düştü.
 
Helikopterin düştüğü yerin, günün her saatinde büyük yoğunluk yaşanan Beylikdüzü metrobüs istasyonuna yakın olması büyük bir facianın ucuz atlatılması şeklinde değerlendirildi.
 
Parçaları geniş alana yayıldı
 
TÜYAP'ın önündeki TV kulesine çarpan helikopter, daha sonra Büyükçekmece rampasında Edirne istikametinde E-5'e düştü. Düşen helikopterin parçalarının geniş bir alana yayılması nedeniyle bölgede E-5 karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, helikopter kazasıyla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine geldi. Yetkililer kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğunu ancak kazanın yaşandığı noktada yoğun sis bulunduğunu dile getirdi.
 
Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Kazanın televizyon kulesine çarpma sonucu meydana geldiği ifade ediliyor. Bu konuda bilgi verebilir misiniz?" sorusu üzerine, ayrıntılar hakkında şu anda bilgilerinin olmadığını ve kazanın nasıl meydana geldiğini bilmediklerini söyledi.
 
Helikopterde biri Rusya'daki tesislerin olmak üzere iki yönetici ile Rus müşterilerinin olduğunu ifade eden Eczacıbaşı, "UNICERA Fuarı nedeniyle kendilerini davet etmiştik. 4 misafirimiz vardı. 2 de pilotumuz vardı" dedi.
 
Eczacıbaşı, "Sisli havalarda uçmaya müsait bir helikopter miydi?" sorusu üzerine, "Tam donanımlı bir helikopterdi. Rutin bakımları yapılmıştı" diye konuştu.
 
Sabotaj iddiası
 
Eczacıbaşı Holding, yazılı bir açıklama yaparak kazada hayatını yitirenlerin isimlerini kamuoyu ile paylaştı.
 
Açıklamada, "Eczacıbaşı Havacılık AŞ’ye ait olan helikopter, alınan izinlerin ardından bugün (dün) öğleden önce Bozüyük’e gitmek üzere havalanmış ancak henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 11.30’da Beylikdüzü’nde düşmüştür. Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Koçergin, Luidmila Çuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı" denildi. Kazanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretine denk gelmesi ve ölenlerin 4’ünün Rus işadamı olması ‘sabotaj’ iddialarını da beraberinde getirdi.  
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-03-2017 08:46 - 1100 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım