Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İstanbul’dan Kerbela’ya “Erbain” törenleri-2
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz: ““Biz Kerbela’dan savaşmayı değil, barışı öğrendik.” “Bu millet, bu ülkenin fedaisidir, sigortasıdır. Ülkenin birliği ve beraberliği bizim kırmızı çizgimizdir.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-11-2016 15:23 - 1824 Okunma

İSTANBUL – 20.11. 2016 – Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, “Biz Kerbela’dan savaşmayı değil, barışı öğrendik. İmam Hüseyin (a.s) o çöllere savaş olmasın diye gelmişti.”  dedi.

Özgündüz, Dünya Caferi Alimler Birliği (CABİR) tarafından Halkalı Aşura Meydanı’ndaki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenen “Erbain” programında Ehl-i Beyt aşıklarına hitap etti.

İmam Hüseyin (a.s) ve Ehl-i Beyt aşıklarının yolunda şehit olma arzusunu dile getiren Özgündüz, katılımcılara hitaben, “Siz Ehl-i Bey aşıklarının sesi dünyadaki en etkin seslerden oldu. Bütün ülkeyi etkiledi. Bütün dünyayı etkiledi.” İfadesini kullandı.

İman Hüseyin (a.s) ve Kerbela’daki yarenleri için daha fazlasını yapma gayreti içinde olunacağını belirten Özgündüz, “Sizler İmam Hüseyin’e (a.s) ‘Lebbeyk Ya Hüseyin’ diyenlerdensiniz. İmam Hüseyin’in (a.s) alemdarı olmak sizlere yakışıyor.” diye konuştu.

 Özgündüz, Kerbela şehitlerini anma, “Aşura” ve “Erbain”in bidat değil bir sünnet olduğunu belirterek, “Allah’ım dünya ve ahrette elimizi Hüseyin’in (a.s) eteğinden üzmesin.” diye dua etti.

 Kerbela şehitlerinin 40. Günü, Erbain, için “Bugün Hz. Zeyneb’in (s.a) günüdür.” diyen Özgündüz, şunları belirtti:

“Hz. Zeyneb (s.a), Kufe’de İbn-i Ziyad’ı ve Şam’da Yezid’i mağlup etti. Kıyamların fitilini ateşledi. Kerbela’da olanları doğru aktarmak için görevini layıkıyla yaptı. Zeyneb’in duası sizlerle olsun.”

“Kerbela’dan savaşı değil, barışı öğrendik”

Hz. Hüseyin’in (a.s) kan dökülmemesi için Mekke’den ayrıldığına değinen Özgündüz, “İmam Hüseyin’in (a.s) direnişi bize barışın her şeyden önemli olduğunu gösterdi. “Biz Kerbela’dan savaşmayı değil, barışı öğrendik. İmam Hüseyin (a.s) o çöllere savaş olmasın diye gelmişti. İmam Hüseyin (a.s) meşru müdafaa hakkını kullandı.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’deki Ehl-i Beyt aşıklarına ilişkin bazen ileri-geri ifadeler kullanıldığını hatırlatan Özgündüz,

 “Bu millet, bu ülkenin fedaisidir, sigortasıdır. Ülkenin birliği ve beraberliği bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi.

“Ya Hüseyin” dediği için halkına kurşun çıkan Nijerya gibi olunmadığını belirten Özgündüz, “Halkın huzuru için gayret gösteren devlet, polis, asker, benim devletim, polisim ve askerimdir. Allah, bunlara kurşun sıkan o elleri kırsın.” İfadesini kullandı.

Selahattin Özgündüz, ülkenin, milletin ve devletin birliğine ve bütünlüğüne kastedenlerin Ehl-i Beyt âşıklarından korkmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
20-11-2016 15:23 - 1824 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
29-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım