Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İşte Türkiye'nin IŞİD planı!
IŞİD tehdidi ve sınır güvenliği için hazırlanan eylem planına ulaştı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Gümrük Müsteşarlığı’nca hazırlanan plana göre sınırlarda; sabit kontrol noktaları, entegre konsolosluk veznesi oluşturulacak. 50 bin polis ‘sınır polisi’ olarak görevlendirilecek. Sınırlar, ağır silahlarla donatılacak.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-09-2014 08:27 - 1083 Okunma
'TALOS'lar sınıra, 50 bin polis göreve! 
 
İşte eylem planından başlıklar:
 
SINIR GEÇİŞ KAPISI:  Sınırlar; giriş ve çıkışlar, gümrük kontrolleri, insan, hayvan ve araçların kayıtlarının sağlıklı tutulabileceği sistemlerle donatılacak. İnceleme ve kontrol ihtiyacı duyulan şahıs, araç ya da hayvanlar için biyometrik kimlikler ve özel belge inceleme cihazları kullanılacak.
 
SABİT KONTROL NOKTALARI: Yabancıların kimliklerinin farklı nedenlerle sınır geçiş noktalarından başka bir yerde kontrol edilmesi gerekirse bu işlem, ‘seçilmiş karakollarda’ yapılacak.
 
MOBİL KONTROL NOKTALARI: Yabancıların kimlikleri aynı zamanda hem yurtiçinde hem de sınırda mobil araçlarla kontrol edilecek. Bu araçlar mobil bir ofise entegre olacak. Böylece yabancıların kimlikleri sınır geçiş noktalarının dışında da kontrol edilecek.
 
ENTEGRE KONSOLOSLUK VEZNESİ: Kimlik inceleme ve belirleme işlemleri, Türkiye’deki merkezi yetkililerle ‘güvenli bir çevrimiçi bağlantı’ sayesinde yapılacak.
 
PROFESYONEL POLİSLER: Önleyici ve caydırıcı amaçlı kaçakçılık ve yasadışı geçişlerle mücadele profesyonel polisler tarafından yapılacak. 50 bin polis ‘sınır polisi’ olarak görevlendirilecek. Sınırlar, ağır silahlarla donatılacak.
 
İSTİHBARAT AĞI: Sınır noktalarında göç ve iltica konusunda oluşturulacak veri tabanıyla istihbarat ağı geliştirilecek. İltica enformasyon sistemi, menşei ülkeler, sığınmacılar için veri bankası oluşturulacak.
 
'TALOS'LAR SINIRA: Sınırdan terör amaçlı sızmaları ve kaçak girişleri önlemek için uzaktan kumandalı TALOS (Taşınabilir Otonom Sınır ve Geniş Alanlar İleri Gözetleme Sistemi) adı verilen robot araçlar kullanılacak.
 
GENELKURMAY’IN GÖRÜŞÜNDE: Sınır polisi projesinde, iki farklı yaklaşım var. Biri yeni bir güvenlik teşkilatı kurulması. İkinciyse jandarmanın sınır polisine dönüştürülmesi. Bu konuda çalışma yürüten Genelkurmay görüşünü yakında oluşturacak.
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
17-09-2014 08:27 - 1083 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım