Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kamalak: "İslam Dünyasına,Türk Halkına, Filistin Davasına ve Marmara Şehitlerine İhanettir!"
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı sert bir dille eleştirdi. Böyle bir anlaşmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kamalak, “Bu anlaşmaya imza atanlar, ne tarih önünde ne de millet vicdanında bunun hesabını veremeyecektir” dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-06-2016 10:01 - 1130 Okunma
Bu anlaşma ile sadece Mavi Marmara şehitlerinin değil, topyekün Türk milletinin ihanete uğradığını söyleyen Kamalak, “Ülke olarak 3 vazgeçilmez çizgimiz vardı; İsrail Türkiye’den özür dileyecekti. Mavi Marmara Şehitleri için tazminat ödenecekti. Gazze’ye uygulanan ambargo kalkacaktı. Peki sonuç ne? Maalesef bu anlaşma ile tazminat-fon oldu, abluka-ambargo oldu. İsrail herhalde özürü de gizli toplantıda AKP’lilerin kulaklarına fısıldadı. Bir kez daha söylüyorum, bu anlaşma ihanettir. Mavi Marmara şehitlerine ihanettir. Filistin davasına ihanettir. Türk halkına ihanettir.  İslam dünyasına ihanettir. Bu anlaşma sadece vicdanları sızlatmakla kalmamış, İslam dünyası adına Türkiye’den beklenen bütün umutları da yok etmiştir” dedi. 
 
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, yazılı bir açıklama yaparak Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı sert bir dille eleştirdi. Böyle bir anlaşmanın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kamalak, “Bu anlaşmaya imza atanlar, ne tarih önünde ne de millet vicdanında bunun hesabını veremeyecektir” dedi.
 
İSLAM DÜNYASI ADINA TÜRKİYE’DEN BEKLENEN UMUTLARI YOK ETTİ
 
Bu anlaşma ile sadece Mavi Marmara şehitlerinin değil, top yekün Türk milletinin ihanete uğradığını söyleyen Kamalak, “Ülke olarak 3 vazgeçilmez çizgimiz vardı; İsrail Türkiye’den özür dileyecekti. Mavi Marmara Şehitleri için tazminat ödenecekti. Gazze’ye uygulanan ambargo kalkacaktı. Peki sonuç ne? Maalesef bu anlaşma ile tazminat-fon oldu, abluka-ambargo oldu. İsrail herhalde özürü de gizli toplantıda AKP’lilerin kulaklarına fısıldadı. Bir kez daha söylüyorum, bu anlaşma ihanettir. Mavi Marmara şehitlerine ihanettir. Filistin davasına ihanettir. Türk halkına ihanettir.  İslam dünyasına ihanettir. Bu anlaşma sadece vicdanları sızlatmakla kalmamış, islam dünyası adına Türkiye’den beklenen bütün umutları da yok etmiştir”
değerlendirmesinde bulundu.
 
DIŞ POLİTİKA DA ZATEN İFLAS ETMİŞTİ
 
Ak parti iktidarının yanlış dış politikasının Türkiye’yi İsrail ve ABD’nin kucağına ittiğini söyleyen Kamalak,  “Bu hükümet dış politika da zaten iflas etmişti. Ancak  Mavi Marmara Şehitlerinin kanı üzerinden yaptığı bu anlaşma vicdanen de iflas ettiğinin göstergesi olmuştur.  Ama hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz zamanı geldiğinde bu utanç anlaşmasını yırtıp atacaktır” dedi. Açıklamasında, İsrail anlaşmasını, adeta bir zafermiş gibi göstermeye çalışan medya ve sivil toplum örgütlerine de tepki gösteren Kamalak, “açık söylüyorum atılan yalancı zafer nutukları, uydurulmuş kahramanlık hikayeleri  bu milleti kandırmaya yetmeyecektir. Aziz milletimiz “One Minute”ten sonra pehlivan tefrikası yazar gibi destan yazanların bugünkü sessizliğini ve iki yüzlülüğünü not almıştır” dedi.
milligazete
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-06-2016 10:01 - 1130 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım