Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kardinaller Meclisi ilk turda Papa’yı seçemedi
Papa seçiminde 'siyah duman'
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-03-2013 10:14 - 866 Okunma

 Kardinaller Meclisi ilk turdaki oylamada yeni Papa’yı seçemedi.

Bunu salı akşamı Sistine Şapel’in çatısındaki bacadan çıkan duman doğruladı. Vatikan’daki gelişmeleri tüm dünya basını takip ediyor.



France Press Ajansı’nın bildirdiğine göre, Aziz Petrus Meydanı’nda bulunan on binlerce seyirci dumanı sevinç çığlıkları ve onaylanmayan yapmacık uğultularla alkışladı.

Adaylardan birinin oyların üçte ikilik kısmını alması durumunda bacadan beyaz duman çıkacaktı. Kardinaller Meclisi 115 kardinalden oluşuyor. Yani, yeni Papa’nın seçilebilmesi için 77 oyluk desteği alması gerekiyor.

Kardinaller Meclisi kardinallerin Sistine Şapel’de tek başlarına kalmaları ile salı günü erken saatlerde başladı. Seçim katılımcıları seçimlerle ilgili sessizliği koruyacakları konusunda yemin ettiler. Seçimlerin birkaç gün sürmesi bekleniyor.

 Rossiyskaya Gazeta adlı Rus gazetesi Papalık seçimini konu alan yorumunda Vatikan'ın, Katolikliğin kurtarıcısını aradığını yazıyor:

“Kardinaller Meclisi, Katolik Kilisesi'ni kimin kurtaracağını belirlemek durumunda. Dünya Katolikleri, önümüzdeki pazar günü geleneksel ayinin, acilen yeni bir lidere ihtiyacı olan Katolik Kilisesi'ne taze bir nefes vermesi beklenen yeni Papa tarafından okunmasını umuyor. Kardinallerden cevap bekleyen en önemli soru, Katolikliğin, Tanrının adını layıkıyla bütün dünyaya yayacak bir elçiye mi, yoksa epey sendelemeye başlayan Vatikan imparatorluğuna çekidüzen verecek reformcu bir yöneticiye mi ihtiyacı olduğudur. Seçimden sürpriz çıkabilir. Tarih, papaların ancak kardinaller meclisindeki oylamada papalık vasfını aldıklarını gösteren örneklerle doludur.”

İkinci Irak savaşı bundan on yıl önce, 20 Mart 2003'te başlamıştı. Letonya gazetelerinden Diena'nın yorumu özetle şöyle:

“Irak savaşı bir yüzkarasıydı ve insan haklarına uyulmasına şeklen büyük önem veren Batılı toplumların değerlerine ters düşmekteydi. Bu sınır daha nereye kadar aşılacak ve Batı toplumu acaba çifte standart anlayışını daha ne kadar ayakta tutabilecek?”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
13-03-2013 10:14 - 866 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım