Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kars'ta Binlerce İnsan Aşura Mateminde Buluştu
Bu matem İslam dünyasının ortak matemidir
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-11-2012 17:45 - 1218 Okunma

Türk Bayrağı, Atatürk ve Hazreti Ali’nin posterlerini taşıyan kortej Faikbey caddesinden Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami önüne kadar dua ve mersiyeler eşliğinde sine dövüp zincir vurarak yürüdü.
 
Daha sonra Garnizon şehitliğine geçen kalabalık burada Saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşını okudu ardından da Kur’an-ı Kerim tilaveti sunuldu.
 
Kars Valisi Eyüp Tepe, yaptığı konuşmasında, bugünün Müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşlik günü olduğunu söyledi.
 
Bugünün, Sünnisiyle, Şiisiyle binlerce yıldır anılan bir gün olduğuna dikkati çeken Tepe, “İslam düşmanlarının, Müslüman düşmanlarının sevindirilmeyeceği gün bugün. Bugün Allah sevgisini yad edeceğimiz, Hazreti Peygamber sevgisini yad edeceğimiz, Ehlibeyt sevgisini anacağımız gün bugün.” şeklinde konuştu.
 
Merkez Ehlibeyt Işıklı Cami Alimi Seyyid Ahmet Erdem de, “Kerbela olayı Müslümanlar arasına sokulan fitnenin doğurduğu bir trajedidir.” dedi.
Erdem, bugün, tarihimizin en acı, en utanç verici faciasının yüzyıllardır yüreğimizdeki ıstırabını paylaşmak için, o faciayı kendi içimizde yaşamak için, Kerbela şehitlerini ve onların nezdinde tüm şehitlerimizi anmak, bir daha böyle faciaların yaşanmaması için, gereken ibret dersini herkesin alması temennisiyle, birlik ve beraberliğimizi göstermek, aynı hisleri paylaşmak için, toplandıklarını söyledi.
 
Kerbela acısının kıyamete kadar dinmeyecek bir acı olduğunu belirten Erdem, “Kerbela olayı Müslümanlar arasına sokulan fitnenin doğurduğu bir trajedidir. Caferisiyle, Sünnisiyle, Arabıyla, Acemiyle, Türküyle, Kürdüyle kısacası tüm beşeriyet, içimizdeki Yezid’i ve Yezid’i düşünceyi yok etmedikçe Hazreti Hüseyin’in misyonu tamamlanmayacaktır. Bugün İslam aleminin dört bir köşesinde bilinçli Müslümanlar bu acıyı yüreklerinin derinliklerinde hissetmelerine rağmen Ne yazık ki, günümüzde halen Muaviye ve Yezit uzantıları bitmemiştir. Muaviye ve Yezit zihniyeti devam ettikçe acılar, zulümler ve tefrikalarda devam edecektir.” diye konuştu.
 
Ehlibeyt’in, tüm İslam aleminin, hatta tüm beşeriyetin ortak paydası olduğunu ifade eden Erdem, şöyle konuştu: “Bunca acı yaşamış insanların, bugün, herkesi Ehlibeyt sevgisiyle kucaklaması takdire şayan ve asil bir davranıştır. Dün Yezid Hazreti Hüseyin’i şehit etmişti, günümüz Yezitleri ise maalesef bugün İslam beldelerinde kan akıtmaya devam ediyorlar. İşin acı tarafı Hazreti Hüseyin’i şehit eden Yezid’e, nasıl ki bir kısım Müslümanlar yardım etmişti, günümüzün Yezitlerine de yine gafil Müslümanlar yardım etmektedir. Bu gelişmeleri acıyla, ıstırapla ve gözyaşıyla takip ediyoruz. Temennimiz odur ki Müslümanlar biran önce gaflet uykusundan uyansın ve Ehlibeyt meşalesi altında birleşsin.”
 
Çarşı Cami Alimi Şıh Beyrem Geleyi ve İl Müftü Vekili Veli Südütemiz’in de konuşmalarının ardından deste grupları dua ve mersiyeler eşliğinde sine dövüp zincir vurarak Yeni Mahalle Asri mezarlığına geldi.
 
Burada yakınlarının mezarlarının ziyaret eden gruba hayırsever vatandaşlar tarafından çay, şerbet ve helva ikramında bulunuldu.
 
Anma törenine Kars Valisi Eyüp Tepe, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, AK Parti İl Başkanı Ensar Erdoğdu, MHP İl Başkanı Yaver Özcan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-11-2012 17:45 - 1218 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-03-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım