Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kerbela'da "Şehadetin Baharı Kültür Festivali"
Festival kapsamında kitap fuarı açıldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-06-2014 18:42 - 2121 Okunma

Mukaddes Hz.İmam Huseyn (Aleyhisselâm) ve Hz. Abbas (Aleyhisselâm) Türbeleri tarafından Hz. İmam Huseyn (Aleyhisselâm) ve Hz. Ebulfazl Abbas (Aleyhisselâm) tarihlerindeki kutlu doğumları münasebetiyle düzenlenen “10. Uluslar arası Şahadetin Baharı Kültür Festivali” etkinlikleri başladı.

Festivale Türkiye'den Dünya Caferi Alimler Birliği Kurucu Başkanı H.Ş.Hamit Turan ve Cem Vakfını temsilen Ali Yüce dede bulunuyor.

Bu yıl 10. su düzenlenen festivalin ilk etkinliği 28 Mayıs 2014 (28 Receb 1435) günü açılışı yapılan “10. Uluslar arası Kerbela Kitap Fuarı” organizasyonu oldu.

Fuar müdürü Seyyid Muyesser El-Hekîm Uluslar ararsı El-Kefîl Ağı’na açıklamalarda bulunarak fuar hakında bilgi verdi. El-Hekîm, fuara 11 ülkeden toplam 175 yayınevinin katıldığını ve standlarda muhtelif konulara yönelik 700 bin farklı eserin yer aldığını kaydetti.

Fuara katılan ülkeler ise sırasıyla şöyle: “Lübnan, Mısır, Ürdün, Suriye, Fas, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, İran, Amerika ve İngiltere”

Fuarın tam anlamıyla bir kitap fuarı olmasına dikkat edildiğini ve bu sebeple fuarda eserlerin dini konular ile kısıtlı kalmadığını ifade eden El-Hekîm; akademik, kültürel, bilimsel, çocuklara ve kadınlara yönelik eserler vb. toplumun farklı kesimlerine yönelik birçok eserin yer aldığını ifade etti.

El-Hekîm fuarın adını aldığı şehrin mukaddes kimliğine ve saygınlığını korumaya büyük önem verdiklerini, bu kapsamda; yıkıcı, bölücü, inanç eksenli çatışmaya teşvik eden, ahlaka aykırı içerik barındıran içeriğe izin verilmediğini ve telif haklarının korunmasına da özel önem gösterildiğini söyledi. El-Hekîm fuarı nerden gelirse gelsin kültürel çatışma ve yıkıcı hareketlere meydan oluşturacak bir ortam olmaktan özenle koruduklarının altını çizdi.



Fuar on gün boyunca devam edecek

“10. Uluslar arası Şahadetin Baharı Kültür Festivali”, Kerbelâ’daki Mukaddes Türbeler tarafından; Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi we Âlihi) Efendimiz’in torunu Hz. İmam Huseyn (Aleyhisselâm) Efendimiz’in ve kardeşi Hz.Ebulfazl Abbas (Aleyhisselâm) Efendimiz’in doğumları münasebetiyle düzenlenen uluslar arası kültür organizasyonudur. 9 yıldır dışarıdan hiçbir destek almadan tamamen Mukaddes mekânların kendi imkanları ile düzenlenmiş olup çok sayıda etkinlik ihtiva etmektedir. Irak’ın, İslam dünyasının ve dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen birçok önemli şahsiyeti konuk eden organizasyon uluslar arası camiada büyük yankı uyandırmıştır. Organizasyonun bir etkinliği de organizasyonla yaşıt olan “Uluslar arası Kerbela Kitap Fuarı” etkinliğidir.

 

Festivalin bu yılki şiarı “ İmam Huseyn (Aleyhisselâm); Seçkinlerin Nuru ve En iyilerin Hidayeti…” olacak.

Festivalin organizasyon komitesi festival kapsamında yapılacak etkinlikleri duyurdu:

İlki: Hz. İmam Huseyn’in (Aleyhisselâm) Doğum günü 3 Şaban 1435 (2 Haziran 2014) Pazartesi günü akşam 16:30’da Festivalin açılış töreni yapılacak.

İkinci etkinlik: Kur’ân-i Kerîm ziyafetleri

Üçüncü etkinlik: Akademik ve havza ilimlerine yönelik araştırmalar ve bilimsel çalışmalar

Dördüncü etkinlik: Uluslar arası çapta Arapça fasih şiir etkinliği

Beşinci etkinlik: Arapça halk şiiri etkinliği

Altıncı etkinlik :İlahiler

Yedinci etkinlik: Mukaddes Hz. İmam Huseyn (Aleyhisselâm) ve Hz. Abbas (Aleyhisselâm) Türbeleri’nde yapılanların anlatılacağı özel tanıtım gezisi

Sekizinci etkinlik: Uluslar arası yayın evlerinin de katılımıyla “Uluslar arası Kerbelâ Kitap Fuarı”

Dokuzuncu etkinlik: Mukaddes Türbeler’e gelen konuk heyetlere özel programlar

Onuncu etkinlik: Mukaddes Hz. Abbas (Aleyhisselâm) Türbesi’nde bayanlara özel buluşma

On birinci etkinlik: Dünya çapındaki bir katılıma sahne olacak olan “ Hz. İmam Huseyn (Aleyhisselâm) hakkında kısa film yarışması”

“10. Uluslar arası Şahadetin Baharı Kültür Festivali”, Kerbelâ’daki Mukaddes Türbeler tarafından; Hz. Peygamber (Sallallahu Aleyhi we Âlihi) Efendimiz’in torunu Hz. İmam Huseyn (Aleyhisselâm) Efendimiz’in ve oğlu Hz. İmam Zeynelabidîn (Aleyhisselâm) ile kardeşi Hz.Ebulfazl Abbas (Aleyhisselâm) Efendilerimiz’in doğumları münasebetiyle düzenlenen uluslar arası kültür organizasyonudur. Zira bu mubarek doğumlar farklı senelerde ama birbirini takip eden günlerde gerçekleşmiştir.Hz. İmam Huseyn (Aleyhisselâm) Efendimiz 3 Şaban, Hz. Ebulfazl Abbas (Aleyhisselâm) Efendimiz 4 Şaban ve Hz. İmam Zeynelâbidîn (Aleyhisselâm) Efendimiz de 5 şaban tarihlerinde doğmuştur.

9 yıldır dışarıdan hiçbir destek almadan tamamen Mukaddes mekânların kendi imkanları ile düzenlenmiş olup çok sayıda etkinlik ihtiva etmektedir. Irak’ın, İslam dünyasının ve dünyanın muhtelif ülkelerinden gelen birçok önemli şahsiyeti konuk eden organizasyon uluslar arası camiada büyük yankı uyandırmıştır. Organizasyonun bir etkinliği de organizasyonla yaşıt olan “Uluslar arası Kerbela Kitap Fuarı” etkinliğidir.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-06-2014 18:42 - 2121 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım