Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kerry'den Roma'da İran açıklaması
İran yaptırımlarının kaldırılmasını konuşmak için henüz erken
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-10-2013 18:50 - 790 Okunma

 ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’a karşı uygulanan yaptırımların iptal edilmesi konusunu gündeme getirmek için henüz çok erken olduğunu söyledi.

İtalya’nın başkenti Roma’da İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşen Kerry, İran nükleer programı konusunda “kötü anlaşmaları” imzalamaktansa hiç anlaşma imzalamamak daha iyi olduğunu ifade etti.

Sözler eylemlerin yerini alamayacağı için İran’ı ulusal nükleer program konusunda somut adım atmaya çağıran Kerry, yaptırımların sadece İran programının barışçıl nitelik taşıdığı anlaşınca iptal edilebileceğini kaydetti.

Öte yandan İsrail Başbakanı Netanyahu, uluslararası toplumun 5+1 Grubu ve İran arasında kısmi anlaşmayı onaylamayacağını söyledi. İsrail lideri, müzakere katılımcılarının Tahran’dan uranyum zenginleştirmeyi sonlandırmayı, nükleer yakıttan kurtulmayı, tüm yeraltı tesisleri kapatmayı ve ağır su reaktörleri durdurmayı talep etmesi gerektiğini vurguladı.

***

ABD İsrail’in kulağını çekince,bu haberler başlar

ABD’nin eleştirilecek onca eksileri varken, ikide bir, “kendi halkını dinliyor”, “falan ülkeye silah satışı arttı” gibi söylemlerin medyaya düşmesi şaşırtıcı değil artık.. Bu defa İsrail’in kulağını çektiği için, ABD’ye yine bu tür “çidik atmalar” başladı.. Gerisi de gelecek.. Ve muhtemelen ya Obama, ya da Netanyahu gidinceye kadar bu sürecek.. Obama konuşurken arkasındaki hamile kadını fark etmeyip sözü uzattığı şeklindeki maskara haberlerin de neredeyse bütün medyada yer alması da aynı parmakların işi.. Dün yayınlanan “halkı dinleme haber” de bu cinsten.. Halkını dinlemeyen devlet mi kaldı ki???!!!:

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın küresel casusluk programını ortaya çıkaran belgeleri yayımlayan ilk gazeteci Greenwald, çok önemli belgeleri yakında açıklayacaklarını söyledi. ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) küresel casusluk programını ortaya çıkaran belgeleri yayımlayan ilk gazeteci Glenn Greenwald, çok önemli belgelerin yakında günışığına çıkacağını söyledi.

Brezilya'dan video konferans ile Amerikalar Arası Basın Birliği (Inter American Press Association) toplantısında konuşan Greenwald, açıklayacakları raporların en az NSA'nın 10 Aralık 2012-Ocak 2013 tarihlerinde Fransa'da 70,3 milyon telefon görüşmesini kaydettiği ile ilgili belgeler kadar önemli olduğunu söyledi.

Greenwald, açıklanacak belgeler arasında ABD'nin kendi vatandaşlarını nasıl izlediğini gösteren raporlar da olduğunu ifade etti.

NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'ın kendisine verdiği ve kamu çıkarlarını ilgilendiren her belgeyi açıklamaya kararlı olduğunu vurgulayan Greenwald, belgelerin kamuoyuna açıklanmasının yaratacağı olası krizlerin farkında olduğunu, hangi belgenin yayınlanacağı konusunda deneyimli editör ve gazetecilere danıştığını söyledi.

Bir belgeyi yayımlamadan önce ilgili hükümeti bilgilendirdiklerine ancak yetkililerin raporun kamuoyuna açıklanmasıyla ilgili görüşlerini genellikle göz ardı ettiklerine işaret eden Greenwald, "Bence kimse, yeterince düşünceli olmadığımız iddiasında bulunamaz" dedi.

ABD'de basın özgürlüğünün uzun süredir saldırı altında olduğuna dikkati çeken Greenwald, ayrıldığı Guardian gazetesinden belgeleri yok etmesini isteyen İngiliz hükümetini de eleştirdi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-10-2013 18:50 - 790 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım