Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kılıç:Cumhurbaşkanı Gül'ü "AŞURA"ya Davet Etti
Alevi-Bektaşi Fedarasyonları ve derneklerinin İftar yemeğinde buluştular
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-07-2012 13:42 - 1573 Okunma

 Alevi-Bektaşi federasyonları ve derneklerinin Polat Otel’de verdiği iftar yemeğine Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, başkan yardımcısı Niyazi Şeren'de katıldı. Cumhurbaşkanı Gül salona girişinde Özgündüz'le samimi görüşmesi dikkat çekti. Program Kur'anı kerim okunmasıyla başladı. İftarın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birlik ve beraberlik mesajı verdi.

 Gül, sözlerine başta İbrahim Polat ve Dr. Zeynel Abidin Erdem olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek başladı.“Böyle bir ayda ülkemizin dört bir yanında çok güzel faaliyetler var Ramazan’ın ruhuna uygun şekilde. İşte bunlardan en anlamlısını ve bunlardan belki de en nezih olanlardan bir tanesini bugün burada gerçekleştirmiş oldunuz” diyen Gül, Türkiye’nin bütün çeşitliliklerini bu salonda gördüğünü belitti. Cumhurbaşkanı Gül, şunları kaydetti:

“Burada sadece Türkiye’nin büyük Müslüman olan nüfusu değil, Türkiye’nin Müslüman olmayan nüfusunun da değerli temsilcileri, din adamları var. Onlarla beraber, hep beraber burada olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Çünkü dayanışma içerisinde olmak, kendimizi tanımak, ülkemizin gerçeklerini bilmek, bu her şeyin önünde geliyor. Bütün problemler birbirimizi bilmemekten ve ülkemizin gerçeğini tanımamaktan geliyor. Şimdi dünyada bazı ülkeler var ki bunlar ada ülkeleri çok küçük veya şehir ülkeleri, devletleri. Ama bir de öyle ülkeler var ki çok büyük devletler var. Türkiye çok büyük devletlerden birisidir dedi.

Bugün iftar yemeğinde hep beraber Türkiye’nin zenginliğini gördüklerini ve bunun değerini bildiklerini söyleyen Gül, “Bugün birbirimize sahip çıkıyoruz, birbirimizi sevdiğimizi gösteriyoruz. Bundan hiç kimsenin farklı anlamlar filan çıkartmaması gerekir bu toplantılardan, bunlar daha çok olsun. Türkiye’nin her tarafından herkes bir araya gelmeye çalışsın. Herkes birbirini zorlasın, daha çok birbirini tanımaya başlasın. Birbirimizi tanımadıkça o zaman arkadan hikayeler üretiriz. Ama birbirimizi tanıdıkça muhabbet, sevgi bu giderek artar. 

Türkiye’nin dört bir yanında gelen burada çok değerli insanlar var, bir kısmınızla tanışıyorum, bir kısmınızla tanıştım, isterdim ki bütün masaları tek tek dolaşayım, herkesle tek tek el sıkışayım, ama pratikte bu mümkün olmadığı için, döndüğünüzde gittiğiniz yerlere selam ve muhabbetimi götürürseniz bundan da çok büyük memnuniyet duyacağım.” diye konuştu.  

Konuşmaların ardından sıcık sohbetlerin başladğı ortamda Cumhurbaşkanıyla görüşen Av. Sinan Kılıç kendisini Evrensel Aşura matem merasimine davet etti.  Gül konuyu değerlendireceğini ifade etti.

İftar yemeğine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği CHP milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Özel veVeli Ağbaba'da katıldı. 

İftara CHP'li vekillerin yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AKP İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,Erdem Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynel Abidin Erdem, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Caferider Başkanı Av. Sinan Kılıç, Başkan Yardımcısı Niyazi Şeren,  ve Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu da katıldı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
27-07-2012 13:42 - 1573 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım